Spel som erbjuder spelarna att få spela igenom huvudkampanjen, eller i alla fall en intressant avstickare, ökar i popularitet. Varför ska de bästa bitarna bara erbjudas för en ensam spelare, när det, med vissa undantag, är roligare att spela tillsammans med vänner? Det kooperativa spelandet verkar ha kommit till Capcoms hyllade Resident Evil-serie för att stanna.

Enligt, numera borttagen, information på xbox.com kommer Resident Evil 6, utöver det lokala co-op-läget även erbjuda möjligheten att spela upp till sex spelare tillsammans över internet. Övriga lägen kommer , enligt samma sida, låta upp till åtta spelare spela mot varandra. Det bör dock noteras att Capcom hittills varken bekräftat eller förnekat den här nya informationen.

Som vi nämnt i en tidigare nyhet, så är 20 november datumet som gäller för Xbox360- och PlayStation-ägare att åter ge sig i kast med storskalig zombieutrotning. Senare kommer även PC-användare att få avnjuta den sjätte delen av Resident Evil, dock har inte något officiellt datum för PC-versionen släppts än.