Det var länge sedan som RTS var synonymt med GDI och NOD, men där det finns värdefulla och trevliga minnen finns det även de som vill bevara dessa. En sådan person är Aditya Ravi Shankar och inte nog med att han just nu håller på att återskapa originalet som vi alla älskar, utan han gör det med endast HTML5 och Javascript.

Detta innebär helt enkelt att det räcker med att gå in på rätt hemsida så kan du inom några sekunder njuta av den gamla goda klassikern utan att behöva installera några speciella plugins eller widgets. Än så länge är det en tidig version men Aditya planerar att uppdatera detta projekt kontinuerligt framöver och bland annat AI och ”pathfinding” är några delar han förväntar sig att förbättra i framtida versioner.

För den som vill provspela projektet hittar man detta här.