Lead Designern Jens Bergensten avslöjade idag via Twitter att djungler nu finns tillgänligt i Minecraft.

De höga gröna träden är inkluderade som en del av vecka 3 2012s snapshot.

Stegar återfick sin kollisionslåda, och rinrankor är nu klättringsbara när de har ett solitt block bakom dem. För att få tillgång till djungel-ekosystemet med nya träd och lövtyper krävs det att man skapar en ny värld. Språk-filerna har även blivit uppdaterade. Dispensers placerar nu ut fiender direkt istället för att kasta ut ett ägg. Zombies har fått sin hjärna uppdaterad med hjälp av en ny path-finding AI. Även vargar har blivit lite intelligentare och kan nu föröka sig när de blivit tämjda.

I vidare Tweets avslöjar Bergensten att Jon Kagstrom ”vill lägga till djungel-djur senare, men de kommer inte bli inkluderade i dagens snapshot”. Förhoppningsvis innebär detta att vi kommer att se djur som apor och andra exotiska djur.

Majong avslöjar även att man sålt 700000 exemplar av Minecraft: Pocket.

Källa