Alienware har designat en kompakt speldator som ändå erbjuder high end-spelprestanda, för att till exempel ha i vardagsrummet, de kallar den X51.

”Alienware X51 låter oss att ta spänningen från högupplöst, fördjupande gaming inom räckhåll för fler gamers än någonsin tidigare,” sa Arthur Lewis, VD, Alienware och produktansvarig för konsumenter, små och mellanföretag. ”Med X51 har vi expanderat vår gaming-desktop för att leverera till alla gamers därutöver våra kärn-entusiaster och tävlingslysna gamers. Nu kan alla njuta av de senaste spelen på en glänsande, kraftfull, kompakt och anpassningsbart system. X51-desktopen erbjuder ett otroligt utbud av features för sitt pris och storlek.”

Basmodellen av X51 landar på £699 och inkluderar en Core i3-processor, 4 GB minne, 1 GB Nvidia GeForce GT545-grafik och 1 TB 7200 rpm hårddisk. Alienware anger att den här konfigurationen snittar på 34 bilder per sekund i Battlefield 3 på ”high settings” och en upplösning på 1920x1080p.

Man får även WiFi med N-stöd, HDMI 1.4 för anslutning till 3D-TV, två USB 3-portar och 7.1 ljud.

X51 har även utvecklats till att kunna placeras stående eller liggande för att ge den mer flexibilitet i trånga utrymmen. Dessutom finns möjligheten för användaren att själv uppgradera hårddisk, grafikkort och minne.

Enheten mäter 343 mm * 95 mm * 318 mm och väger 5,49 kg.

Källa / Mer info