Att gamers världen över gillar Skyrim är ingen hemlighet. Inte heller att många tycker om att modifiera innehållet i spelet genom moddning. Just nu är moddare tvungna att nöja sig med att byta ut texturer eller gå väldigt omständiga vägar för att förändra innehållet i spelet. Snart är dock väntan över för alla dessa moddare då Bethesda alldeles nyss gick ut med att moddningsverktygen eller ”Creation Kit” och ”Steam Workshop” är väldigt nära release.

Bethesda jobbar just nu tillsammans med ett team från Valve för att färdigställa verktygen, vilket kommer vara till fördel för pc-spelarna där inte bara moddningsverktygen kommer bli tillgängliga utan nästa Skyrim patch 1.4 kommer även släppas i förtid som en liten beta man har möjligheten att gå med i lite tidigare. En bonus för den som inte orkar vänta på att saker och ting har testats färdigt, eller helt enkelt vill hjälpa till att leta efter eventuella fel.

Om ingenting går snett eller Bethesda blir infekterade av ”Valve time” kommer verktygen att släppas nära slutet av den här månaden och vi ser självfallet fram emot att se vad dessa fyndiga moddare kommer skapa när de har ordentliga verktyg till godo.

Källa: Bethblog