Idag den 18 Januari har ett flertal hemsidor stängt ner eller på andra vis begränsat/förändrat sina tjänster för att göra fler medvetna om SOPA och PIPA. Bland dessa hittar vi större sidor som Google, Reddit, Twitpic och extremt många fler. Både större och mindre aktörer mörkar idag nätet och en lista på vilka som gör det kan ni läsa här.

Det finns däremot några som valt att gå en liten bit längre i sina protester. De har gått så långt att de inte kommer åka och rapportera från E3 för att protestera mot det stöd som både SOPA och PIPA får från ESA. Vilka som redan nu har kommit överrens om detta och varför kan ni se i videon här under.

Är detta vad som krävs för att SOPA och PIPA inte ska gå igenom eller är det för drastiskt? Vad skulle du tycka om de stora sidorna IGN, Gamespot och Gametrailers valde att bojkotta E3. Jag må vara sugen på allt nytt som visas på E3, men själv skulle jag inte ha några problem att skippa det evenemanget ett år om det betydde att det internet vi alla älskar får fortsätta vara fritt.