Export- och portningsstudion MonkeyPaw Games har gått ut med fler ursäkter, men äntligen även med resultat denna gång. Ni som har sett fram emot denna klassiker, och kanske till och med redan betalat för den, ska äntligen få se ert tålamod bära frukt.

För några månader sedan släpptes den engelska versionen av det klassiska strategirollspelet från 2002 på nytt som en PSone classic i PlayStation Store; eller det var vad skaror av fans trodde i alla fall. I själva verket visade det sig att det faktiskt rörde sig om en för de flesta av oss européer ospelbar version – en rak kopia av den japanska versionen med enbart en engelskspråkig etikett.

Efter att misstaget uppdagades gick MonkeyPaw ut med en ordentlig ursäkt, samt vaga löften om att reda upp misstaget ”snabbt och effektivt”. Det var i början av oktober. Men nu ska de som troget väntat äntligen få chansen att ta del av det både strategiskt och handlingsmässigt djupa spelet.

Imorgon, den 18:e, kommer det efterlängtade nysläppet äntligen vara tillgängligt för köp, nedladdning och njutning via den europeiska PlayStation Store.