Om du levt under en sten större delen av 2011 kanske du missat de nya amerikanska lagförslagen SOPA och PIPA som riskerar att påverka större delen av internet och hur vi använder det. Många stora aktörer inom underhållningsbranschen stödjer öppet  SOPA och PIPA, vilket som vanligt försvaras med att denna drastiska lagändring behövs för att bekämpa piratkopieringen i världen.

Det finns däremot även en del utvecklare och distributörer som inte stödjer dessa två lagförslag. Nyligen var det Good Old Games som valde att fördömma detta och så sent som idag valde även Mojang att visa sitt missnöje. Som protest mot SOPA och PIPA kommer Minecraft.net och Mojang.com att stängas ner den 18 Januari på obestämd tid. Den som är van vid att spela Minecraft via .net sidan bör förbereda sig genom att ladda ner klienten för när sidorna stängs ner är det enda sättet att njuta av spelet. Mojang är den senaste spelstudion att gå emot SOPA tillsammans med bland annat Riot Games, Epic Games, Red 5 Studios och Runic Games.

Trots att dessa är amerikanska lagförslag kommer de påverka oss kraftigt, speciellt E-sportsscenen drabbas extra hårt då den är extremt beroende utav olika streamingtjänster. Vi på CtrlAltElite är självfallet emot både SOPA och PIPA, men förhoppningsvis kommer den förnuftiga sidan vinna i den här frågan i slutänden. Annars får vi alla göra vårt bästa för att anpassa oss till ett grovt censurerat internet.