Razer är nog mest kända för sina tillbehör för professionella gamers. Deras lite smått udda men ändå tilltalande design används av många och deras logo syns bland många stora lag och spelares sponsorer. De har även släppt gaming-laptops, men deras senaste projekt sticker ut från mängden. Razer har nämligen utvecklat en tablet speciellt för spelande.

Project Fiona ska släppas under fjärde kvartalet 2012 och kommer kosta under $1000 (just nu runt 7000 kr). För att den ska kunna hantera det den faktiskt är utvecklad för, spel, kommer den utrustas med en Intel Core i7 Ivy Bridge-processor, samt en integrerad gamepad med två spakar. Skärmen kör självklart multi-touch och den kommer till och med ha stöd för force feedback samt THX-certifierat 7.1-ljud.

”While multi-touch screens have become the de facto user interface for tablets, they are not the right interface for serious PC gaming,” sa Min-Liang Tan, VD, Razer. ”The user interface we have designed for Project Fiona allows all existing PC games to be played right out of the box and also provides game developers new opportunities as they develop next-gen games on a highly-intuitive platform. Both developers and gamers are going to love the new user interface that combines the best of a gamepad, multi-touch screen and accelerometers for an all-new gaming experience on-the-go.”

Det är ganska tydligt att den är designad för att man ska kunna spela lite vart man känner för, men den kan även dockas så man kan spela hemma i lugn och ro med mus och tangentbord som man är van vid. Kommer Project Fiona bli en värdig konkurrent till existerande handburna system och tablets? Detta återstår att se, men den ser i alla fall intressant ut på pappret.