Trots tappra försök måste Monumental Games göra sig av med resterande personal och har nu ingått administration. Den Englandsbaserade utvecklaren har haft problem under de senaste åren och har varit tvungna att skära ner på personal men även avbryta flera icke utannonserade projekt.

De var även tvungna att stänga sin Manchester-studio och hoppades på att Nick Wheelright, tidigare VD för Codemasters, skulle kunna hjälpa att styra om företaget. Dessvärre har företaget nu blivit tvingade att släppa sina 20 resterande anställda.

Utvecklaren har jobbat med spel så som MotoGP, Football Superstars. MMO Hunter’s World, och Facebook-spelet Little Horror.

Monumental Games är inte ensamma om att göra sig av med personal, även id Software har gjort det. Man har valt att inte gå ut med antalet anställda man sagt upp och studion har beslutat att strukturera om sitt utvecklingsteam.

Bethesda Softworks, föräldraföretaget åt id Software sa att det var en del av studions regelbundna interna utvärdering. ”Som en del av dess standardaffärskutym utvärderar id regelbundet sin personal för att försäkra att de har arbetskraften som möter behovet av studion. Som en del av den processen blev några id-anställda uppsagda,” sa Bethesda vice VD:n för marknadsföring och PR Pete Hines. ”id rekryterar fortfarande och anställde kvalificerade utvecklare, och utvecklingsarbete på framtida id-titlar fortsätter oförminskat.”

Rage, studions senaste spel som släpptes under oktober månad sålde 2,21 miljoner till dagens datum, enligt VGAChartz. Xbox 360-versionen är den bäst säljande versionen med 1,15 miljoner exemplar, medan PlayStation 3-versionen har sålt 825000 exemplar. PC-versionen har sålt endast 234000 exemplar.

Källa / Källa