Windows Phone 7 har länge haft som köpargument att det är den enda mobila plattform som är helt integrerad med Xbox Live, men nu finns det anledning att fundera på ett formatbyte för de som inte kan välja mellan Xbox Live och App Store eller Android Market.

Enligt en utvecklare som vill vara anonym kommer Microsoft att släppa Apps för både iOS och Android som kommer göra det möjligt att spela Xbox Live spel via telefonen, vilket kan verka vara ett konstigt beslut då detta skulle slå emot Microsofts egna smartphone. Enligt den anonyma källan beror detta på att Microsoft inte vill att PSN ska få ett för starkt fotfäste i den mobila marknaden först.

Detta uttalande skulle trots det sista argumentet låtit lite osannolikt om det inte vore för en viss jobbannons som tidigare legat ute på Microsofts egna jobbsidor. Denna jobbannons talade om ett jobb som involverade ett samarbete med Xbox Live service-gruppen och att man skulle utveckla till mobila plattformar vilket inkluderade Windows Phone, iOS och andra mobila plattformar. Jag personligen vet inte varför jag skulle vilja ha med mig Xbox Live vart jag än går, men jag visste förvisso inte varför jag ville ha en smartphone förut heller. Sen skaffade jag en och resten är historia.

Källa: Business Insider