Sony planerar att ha den största kampanjen i sin historia för PlayStation Vitas släpp i väster. Allt börjar den 12:e januari där Sony kommer att ha ett reklamjippo för den handhållna spelenheten i Manchester, under titeln ”Vita Rooms”. Det kommer även göra en turné vidare till Glasgow och London under januari och februari månad. PlayStation Vita släpps 22:a februari världen över.

Mark Bowles, marknadsansvarig i UK, säger att ”PS Vita-släppet kommer att ha stöd av den största kampanjen vi någonsin har utfört, och den här nivån av aktivitet kommer att fortsätta under 2012 där vi reflekterar vårt långvariga förtroende och engagemang för plattformen. Vår kampanj kommer att sikta in sig på gamers primärt, men även till den nya generation av teknikentusiaster och underhållningskonsumenter som är vana med att spela spel på deras smartphones eller tablets. Vad som urskiljer Vita är dess möjlighet att leverera gaming av PS3-kvalitet, därtill ett urval av globalt igenkända trippel-A-titlar, som helt enkelt inte är möjligt eller tillgängligt på någon annan existerande portabel enhet.”

Vidare fortsätter Bowles, ”i avseendet med mediafokus, på grund av den anslutna möjligheten med Vit och beteendet hos inriktad målgrupp kommer vår kampanj ha ett starkt digitalt backbone, tungt TV-stöd, press, utomhus och retail-närvaro. Slutligen, en sak vi lärde oss tidigt är att det bästa sättet att förstå PS Vita är att få prova på en med egna händer. Det är därför vi investerar så tungt i en upplevelsebaserad turné.”

PlayStation Vita kommer ha 33 spel tillgängliga vid släpp, däribland Uncharted och WipEout. ”Nyckel till en framgångsrikt konsolsläpp är mukvaran, och vi tror att line-upen för släppet av PS Vita är det starkaste av någon spelplattform,” sa Bowles. ”Konsumenter kommer verkligen vara bortskämda i valed av djup och bredd med av spelupplevelser att välja mellan.”

Sony blickar även på året framför sig och försäkrar sig att ha flera spel i sina nyckelfranchises. ”Läxor lärda från PSP:n kommer att fastställa att det här engagemanget att leverera trippel-A-kvalitativa titlar  fortsätter oförminskat, med Resistance, LittleBigPlanet, Assassin’s Creed och Call of Duty är bara några av de stora titlar och franchises påväg till PS Vita under kommande år,” säger Bowles.

Källa