Valve har utannonserat att Steam har sålt mer än det dubbla under 2011, jämfört med 2010. År per år-försäljning har ”ökat med mer än 100 procent för det sjunde året i rad”, berättar ett utlåtande från Valve. Däremot har inga siffror angetts.

Det här följer utannonseringen att det fanns över fem miljoner användare uppkopplade samtidigt under jul, eller ungefär en åttondel av sin användarbas. Steam har nu 40 miljoner användare, tillsammans med mer än 1800 spel tillgängliga. Steamworks, sviten av publiceringsverktyg, har varit integrerat med mer än 14,5 miljoner registrerade spel.

Gabe Newell, VD för Valve, sa ”Steam och Steamworks fortsätter att utvecklas för att möta sina kunders och utvecklares krav för nya tjänster och innehåll. Stöd för in-game item trading förmås av utbytet av över 19 miljoner föremål. Stöd för free-to-play-spel, släpptes under juni, har sporrat släppet av 18 free-to-play-titlar på Steam, med fler kommande under 2012. Blickande framåt, förbereder vi släppet av Big Picture UI mode, som tllåter spelare att uppleva Steam på stora skärmar och i fler rum i hemmet.”

Källa