Gamex var ett tillhåll för våldsbenägna barn med en förkärlek till blod och spelutvecklarna vet om detta. Därför är majoriteten av mässans spel fokuserade på skjutvapen, blod och övervåld. Efter att SVT tog upp detta fenomen var det vår plikt som spelmedium att konfrontera utvecklarna/utställarna och ta reda på varför vi uppmanar spelare till att kriga.

[pro-player width=’630′ height=’473′ type=’video’]http://www.ctrlaltelite.se/interviews/Hamsternochviolence.mp4[/pro-player]

Man kan förvisso skoja om det hur mycket man vill, men i ärlighetens namn. Titta på ert eget spelbibliotek och säg mig sedan hur stor del av era spel som är våldsfria. Vi är kanske inte fullt så oskyldiga till den stereotypa bild som målas upp alla gånger. Bortsett från det faktum att de flesta av oss är över 12 år förstås.

Plus att det är en viss skillnad på våld och våld om man ska in på djupet.