Det var fem år sen det påbörjades. Det som skulle bli en episk och fruktansvärt lång väntan blev precis det, men nu är det här och vi tar redo på om Battlefield 3 tar upp striden med dagens konkurrenter eller om Dice begraver stridsyxan innan den ens är höjd mot fienderna.

 

En andra åsikt:

Battlefield 3 är inte bara en uppföljare till Battlefield 2 även om namnet gärna påstår det. Vi ser tydliga influenser från Bad Company-serien som t.ex. att varje squad i multiplayer bara kan bestå av fyra personer och möjligheten att konfigurera både vapen, utrustning och specialförmågor. Vissa förändringar kommer inte falla alla gamla Battlefield-rävar i smaken men det går inte att komma ifrån att multiplayern i Battlefield 3 är extremt välgjord, uppmanar lagspel och straffar ensamvargar, precis så som vi vill ha det. Singleplayer är ett trevligt tillskott som faktiskt fungerar på flera plan. Både som träningsredskap inför multiplayer men också som en egen liten utmaning för den som vill ha det. Kampanjen är dock väldigt kort vilket är synd och med ett par logiska luckor i berättelsen finns det rum för förbättring. Samtidigt har vi som spelar på Pc fått vänja oss vid Battlelog som är en fiffig funktion när man väl lärt sig hur den fungerar, men det var inte direkt självförklarande hur det skulle användas vilket ledde till lite frustration i början när man försökte spela tillsammans. Är man dock ute efter en ordentlig multiplayer-upplevelse är det få spel som kommer upp i samma klass som Battlefield 3 och är definitivt ett säkert kort för den som är ute efter ett nytt fps. 9/10 – Hamsternator

Battlefield 3

9

Grafik

9

Ljud

10

Spelbarhet

9

Hållbarhet

9

Plus

  • Grafiken riktigt snygg även på konsol
  • Valet att installera HD content eller inte
  • Ljudet
  • Teamwork
  • fordonskontrollerna

Minus

  • Bara 24 spelare på konsol
  • Behövs fler kartor från start