Tisdag den 5te november var vi från CtrlAltElite i Hightechbuildning vid Hötorget för att träffa Robert Bowling och Glen Schofield, skaparna av Call of Duty: Modern Warfare 3. Robert Bowling jobbar som Creative Strategist på Infinity Ward och Glen Schofield är CEO och grundare av Sledgehammer games. Så fick vi självklart kolla in och prova på det kommande spelet också.

När vi anlände var dagens event redan försenat så vi slog oss ned och drack lite kaffe. Tids nog var det dags för en demonstration av single player-kampanjen i spelet. Vi fick alla samlas i ett litet rum där demonstrationen skulle ske. Glen och Robert presenterade sig själva och Shannon som skulle spela igenom lite av kampanjen åt oss. De berättade att MW3 fortsätter där MW2 slutade och att kampanjen är full av action. Shannon startade uppdraget. Kampanjen gav ett maffigt intryck med mycket, som de sa, action och explosioner. Spelaren flyttas från att vara marksoldat till att agera flygstöd åt marksoldaterna sen tillbaka igen och det är hela tiden något som händer. Spelet såg väldigt dynamiskt ut och framför allt såg det väldigt roligt ut. Vi alla gillade tunnelbanejakten väldigt mycket. Jepp, tunnelbanejakt.

Efter detta var det dags att prova på själva. Vi gick in i ett annat rum där tre stationer var uppställda, med två Xbox 360 vardera. Det vi fick prova på var Spec-Ops Survival mode där vi spelade två och två för att överleva så länge det gick med never ending vågor av fiender som anfaller. Rekordet under dagen var tydligen till våg 36, vi kom inte i närheten av det. Det bästa med det här spelsättet är att fienderna spawnar baserar på vart du befinner dig på kartan. Det är alltså mycket mer taktik inräknat än i till exempel Black Obs Zombie mode, där fienderna har en fixerad spawn-plats. Det får också spelet att kännas mer föränderligt och påverkbart. Det är oklart om det bara går spela två och två eller om spelläget tillåter fler spelare att gå med.

Hela dagen var rolig och intressant och MW3 vart väldigt bra presenterat. Spelet är välutvecklat och verkar helt klart följa och leva upp till sina föregångare.

Medan jag satt och spelade passade David och Hamster på att intervjua Robert Bowling som verkar vara på ett väldigt bra humör. Ta en titt på intervjun nedan så får ni se.