Vi har haft äran att få se PS Vita in action på Sony Centre i Stockholm. Spelet som spelades var Uncharted: Golden Abyss.

Många var våra frågor. Vi undrade bl.a om spelköp, batteritid, WiFi, skärmens upplösning och eventuella utgångar som exempelvis HDMI till TV. Många frågor kunde de inte svara på, men vi fick i alla fall lite information:

Spelen kommer säljas på Flashenheter, typ som SD-kort och USB. Vissa spel kommer även att säljas via PSN.

PS Vita kommer i två versioner, en med WiFi, och en med WiFi + 3G. Vår omgående följdfråga var ifall man kommer kunna använda PS Vita som en mobiltelefon i och med en 3G-version, men det kan man ej.

Skärmens upplösning är 960×544 pixlar på en OLED-skärm.

PS Vita kommer endast ha en utgång, nämligen den där man laddar konsolen. Vilka fler tillbehör man kommer kunna utnyttja laddningsjacket till är ännu inte sagt.

Ingen exakt info om batteritid.

Genomspelningen bjöd på alla Vitans egenskaper så som touch display, de analoga spakarna, touch-baksidan samt det inbyggda gyrot. Självklart filmade vi spektaklet och bjuder på det här nedanför. Mycket nöje.

 

[pro-player width=’630′ height=’473′ type=’video’]http://www.ctrlaltelite.se/interviews/handsonpspVitauncharted.mp4[/pro-player]