En solig dag i september huserade The Sims 3 Pets på lämpligt vald plats i Stockholm, nämligen på Skansen. Vi som besökte evenemanget skulle få se och själva spela The Sims 3 Pets på både PC och konsol (Xbox360, PS3).

Efter att ha unnat mig en kopp gratis kaffe så presenteras konsolversionen utav Pets. George Pigula från Electronic Arts spelar Sims 3 Pets på PS3 medan han pratar om allt från karmakrafter till laserögon. Det lite mer verklighetsförankrade The Sims 3 till PC är i jämförelse med Sims 3 till konsoler en livssimulator då Pigula reser djur från de döda, åkallar meteoriter och andra spännande saker med sina karmakrafter. Djuren har dessutom lite olika väldigt speciella egenskaper. Ta bara katterna som exempel. De kan jaga spöken med sin laserblick! Mycket spännande må jag säga.

Näst på tur är expansionen till The Sims 3 på PC. Det  mesta ser ut som tidigare Pets expansioner, men denna gång kan du även ha en häst som husdjur. Alla djur (hästar, katter och hundar) har numera personlighetsdrag och ”traits” på samma sätt som riktiga simmar har. Djuren kan para sig och de föds, lever och dör som riktiga simmar. De har även skills och önskningar. På PC finns det också några speciella djur att låsa upp men som inte kan ägas av en sim. Vi fick se en ond enhörning som tände eld på ett hus med tankekraft! Superskurkigt.

Det blir spännande att följa sina simmars liv i en miljö fylld med husdjur, ridturer och elaka fabeldjur. Tills dess får ni här en intervju med producenten George Pigula som varit med i utvecklingen av The Sims 3 Pets till konsol.