När man får veta att Suda51 jobbar på ett nytt spel bör man lyssna. Vi visste redan innan att Lollipop Chainsaw skulle innehålla en huvudkaraktär som var cheerleader och en stor mängd zombies, men därefter var det inte mycket mer vi fick veta. Efter att ha fått ta en ordentlig titt på spelet under Gamescom har ett par frågetecken försvunnit, samtidigt som ett gäng nya har ploppat upp.

Tyvärr kunde inte Suda51 själv närvara på Gamescom, utan istället fick vi se en videohälsning där han väldigt snabbt berättande om vad vi strax skulle få se med ett par skämt strategiskt placerade lite här och där. Efter den lilla hälsningen var det dags att se vad vi har att förvänta oss. Vår hjälte Juliet startar inte helt olämpligt inuti ett klassrum, vad som däremot är olämpligt är de zombies som också befinner sig där inne. Som tur är brukar zombies ha en viss känslighet för att bli itusågade och där kommer motorsågen som nämns i spelets titel väl till pass. Efter ett par snabba slag med två väldigt fluffiga ”pom poms” blir den första zombien extra förvirrad och motorsågen åker fram för att förgöra honom i ett hav av blod och glitter.

Presentationen fokuserar stort på striderna och det hela ser väldigt lättkontrollerat ut. I grunden har man snabba slag, långsamma men extra hårda slag och möjligheten att hoppa över fienderna för en snabb attack bakifrån. Striderna flyter på och zombierna strimlas på ett lite humoristiskt vis när motorsågen går igenom alla kroppsdelar man kan tänka sig. De zombies som överlever brukar generellt sett sakna en arm, ett ben eller två, något de får anpassa sig till bäst de kan. De normala zombies man stöter på är inget större hot men det finns några typer av zombies man ska hålla utkik efter. Ibland kommer man stöta på andra elever från skolan som är i behov av hjälp och misslyckas man med att rädda någon av dessa förvandlas han/hon till en sorts superzombie som både är snabbare och starkare än de vanliga varianterna. Även lärare verkar ha fått en extra dos av zombiefiering, vilket resulterar i att de får agera som en sorts minibossar.

Under tiden som presentationen fortgår får jag ett leende på läpparna samtidigt som jag känner att jag har sett något väldigt liknande förut. Det dröjer en stund innan jag kan sätta fingret på vad det är, men när den slutgiltiga bossen på banan uppenbarar sig förstår jag precis vad det är jag känner igen. Bossen är en zombiepunkrockare med taskig attityd och ett ordförråd som borde tvättas med en hink tvål. Karaktären presenteras snabbt men striden är lång med flera segment och trots att vi precis mött denna zombie och bara är ute efter att såga honom sönder och samman, har han ändå gjort större intryck på mig än vad många andra spelkaraktärer lyckas med på tio timmar. Lollipop Chainsaw är vad No More Heroes 2 borde ha varit. Kärnan i de båda spelen är snarlik men stridssystemet har gjorts om helt. Vi har fått en ny hjälte att bekanta oss med och som det ser ut, ett gäng nya bosskaraktärer att älska.

När Suda51 är i köket vet man aldrig vilken maträtt det är som kommer ligga på bordet, men vi är alltid sugna på att smaka.