Det kommande Goldeneye-spelet har inget med den gamla klassikern till Nintendo 64 att göra förutom att de båda är baserade på filmen. Det är däremot en remake av Goldeneye 007 till Wii som släpptes 2010. Till skillnad från Nintendo64-spelet bygger det mer på att smyga runt som den agent James Bond faktiskt är istället för att leka Rambo. Det går dock att köra som man gjorde i N64-spelet och gå med automatvapnet redo och skjuta allt som rör sig innan de hinner göra detsamma. Dock får man ha i åtanke att om man väljer att spela aggressivt kommer man få desto mer motstånd att skjuta ner.

Wii-spelet var dock inte perfekt. Därför släpps nu Goldeneye 007: Reloaded till Playstation 3 och Xbox360. Wii hade tyvärr vissa hårdvarubegränsningar men utöver fräsch HD-grafik i 60 fps har de gjort om multiplayerläget som nu har stöd för 16 spelare online. För att få ännu mera Bondkänsla över spelet så gör Daniel Craig rösten till agent 007 och Craigs ’stunt double’ Ben Cooke har bidragit med motion capture. Även andra personer som varit inblandade i James Bond-filmerna har hjälpt till med spelet.

För att få spelaren att i alla fall försöka smyga sig igenom banorna har de sett till att när Bond blir upptäckt så kommer fiendesoldaterna att ropa på hjälp. De elitsoldater som då dyker upp har som uppgift att se till att spelaren får ångra sitt snedsteg. Är det bara ett litet klavertramp kan dock en välriktad kula se till att man klarar sig en stund till då fiendeenheterna har en nästan mänsklig reaktionstid. Att sedan gömma sig i exempelvis en luftkanal för att planera sitt nästa drag kan vara en smart idé.

För de som gillade toalettscenen från filmen, samt det inte helt perfekta försöket att återskapa den i N64-spelet kan jag glädja er med att den finns kvar. I det livedemo vi fick se ser man Bond fira ner sig med huvudet före för att sedan se till att den stackars ryssen som uträttade sina behov snabbt blir medvetslös. Det kommer dock inte finnas något co-op-läge för spelets huvudkampanj. Spelet visades upp både med en DualShock och PlayStation Move. Kontrollerna verkade vara helt ok och liknar många andra shooters på konsol medan Move antagligen finns kvar för att erbjuda de kontrollalternativ Wii-spelet hade. Det kommer dock inte finnas något stöd för Kinect.

Activision passar även på att slänga in ytterligare ett spelläge; MI-6 Ops. De väljer att beskriva MI-6 Ops som ”Fast Arcade Gameplay” och det hela handlar om fyra lägen där man samlar poäng genom att utföra olika uppdrag. De spelsätt du kan välja på här är Assault, Defense, Stealth och Elimination. Den sistnämnda är ganska självklar, döda ett visst antal fiendesoldater på valfritt sätt. Defense går ut på att hacka datorer och försvara sina egna, högteknologiskt ”Capture the flag” helt enkelt. I Stealth är det dags att leka agent igen och förgöra sitt motstånd utan att bli upptäckt.

Vi kan dock glädja fans av Bond-serien med att den gyllene pistolen och karaktärer som exempelvis Oddjob kommer att finnas med. Det finns även ett splitscreen-läge för lokal multiplayer för fyra spelare för de som riskerar att sakna det från N64-spelet.

 

[pro-player width=’630′ height=’473′ type=’video’]http://www.ctrlaltelite.se/trailers/goldeneye007re.mp4[/pro-player]