Idag fick vi chansen att få se en kort presentation på Ninja Gaiden III. Spelet har sedan del 2 bytt designer från Itagaki till Yosouke Hayashi. Mängder med ändringar är på väg till Ninja Gaiden och Hayashi var noggrann med att påpeka att mottot för hela produktionen av Ninja Gaiden 3 har varit att ge spelaren känslan av att döda människor och inte bara fiender.

Hayashi visar själv upp spelet och det blir tydligt att Ninja Gaiden III har på ytan många likheter med dess företrädare. Demon börjar med att Ryu svävar ner genom luften mot en fiende och i sann ninja-anda så landar han på sin fiende och sätter svärdet genom honom för en snabb finisher. Detta är en ny move som verkar användas vid de instanser då Ryu har tagit sig fram till nästa ”slagfält”.

Vad Hayashi har gjort dock för att få spelaren en känsla av skuld för att mörda människor är att ändra beteendet som människorna får när de blir skurna med ett svärd. Människor staplar runt och blöder till döds, vissa skriker i terror och ropar att de inte vill dö. I min åsikt så var spelet ändå väldigt våldsamt som serien är känd för och många rutinerade spelare kommer nog inte att reagera särskilt kraftigt på våldet.

Under presentationen lägger jag även märke till att både UK, Belgien och Frankrike finns med på kartan under laddtiden. Hayashi nämner även att Ninja Gaiden kommer ha både move stöd och co-op för två spelare. Till min besvikelse dock så kommer storymode inte vara tillgänglig för co-op utan spelare kommer bara ha individuella missions att ta itu med. Presentationen avslutas med att avslöja att spelet kommer dyka upp på hyllorna tidigt 2012. Presentationen visades på en Playstation 3 men Ninja Gaiden III kommer även att finnas tillgängligt på Xbox 360.

[pro-player width=’630′ height=’473′ type=’video’]http://www.ctrlaltelite.se/trailers/NgIIIgc11.mp4[/pro-player]