Sega visade upp en demonstration av deras kommande spel Colonial Marines och CtrlAltElite hade turen att få följa med bakom stängda dörrar.

I demon som visas får man se hur en grupp soldater kraschlandar på samma planet Ripley flytt från en stund innan. Spelet utspelar sig strax efter den andra filmen och det tar inte långt tid innanthe shit hits the fan. De ikoniska mördarna och den skrämmande stämningen känns igen direkt och utvecklarna har sagt att de vill visa spelare vad som hände strax efter den andra filmen.

Efter att soldaterna har landat och varit tvungna att kämpa för deras liv när aliens kommer krypandes så ändras plötsligt stämningen när en ny sorts alien kommer kraschande genom en massa skräp och bråte. Denna alien är för stor för att skjuta på med vanliga vapen och vi får se hur soldaterna vänder om och börjar springa.  Efter en kort stunds joggingtur så visas nästa feature upp, spelet kommer stödja co-op i singleplayer. Exakt hur många som kommer kunna hoppa in är inte bekräftat men minst 1 extra.

Flera intressanta händelser skedde genom demot’s gång men några saker som stod ut var bland annat att man fick se en soldat ur gruppen manövrera en robot likt den Ripley använder i den andra filmen. Spelaren plockade även på sig en turret vid ett par tillfällen och kunde sätta ut dem för att stoppa horderna av aliens. Ljuden från den stationerade kulsprutan tillsammans med soldatens pulse rifle var precis som man kommer ihåg dem och ljudet från rörelsedetektorn visade på att mycket tid som har lagts ner på att få ljudet i spelet rätt.

I min åsikt så har Sega lyckats bra med att fånga atmosfären av den andra filmen och trots några små buggar i alphaversionen som vi fick se så är spelet lovande, det är bara att hoppas att hela kampanjen är lika action-fylld som demon. Efter demonstrationen så fick jag även chansen att ställa några frågor och på frågan om hur spelet kommer att fungera på Nintendos Wii-U, så blev svaret att de har bara börjat med att testa Nintendos nya hårdvara.

[pro-player width=’630′ height=’473′ type=’video’]http://www.ctrlaltelite.se/trailers/alienscm.mp4[/pro-player]