Sonic the Hedgehog, en maskot som många anser dog för över 10 år sedan ges åter chansen att visa vad han går för, denna gång med hjälp från oväntat håll, han själv.

I Sonic generations följer vi modern-Sonic som firar sin 20årsdag med sina vänner i lugn och ro tills en okänd kraft slänger tillbaka Sonic i tiden där han möter sonic från 1991, med hjälp av old-school Sonic måste modern-sonic nu rädda sina vänner som är försvunna.

Med snabbet som deras vapen springer igelkotarrna igenom 9 olika Nintendo Wii banor som är uppdelade i 3 banor från tidigare Sonicspel, bland annat klockbanan från Sonic Unleashed. I den handhållna 3DS versionen kommer det att finnas totalt 7 banor varvida 6 av dem är unika för 3DSen.

”Anledningen till att vi valde att dra in Old-School Sonic i detta var för att locka till sig de äldre spelarna samtidigt som att bjuda in nya spelare. Även om du bara har kört gamla Sonic spel eller nya Sonic spel kommer det att finnas något för dig där.”

– Takashi Iizuka

Som tidigare rapporterat handlar det alltså om en HD-remake av Sonic där man kan spela både den klassiska 2D-vyn från sidan och den 3D-version vi minns från Sonic Adventures. Efter att ha prövat på spelet känns det direkt hur man har mer kontroll över Sonic jämfört med Sonic 4 men ändå inte lika fritt som i de äldre spelen. När Takashi fick frågan om Super Sonic svarade han att det är inget som dom vill kommentera på och med tanke på hur de har tänkt att två olika Sonics med två olika spelstilar och världar är det ett frågetecken om Super Sonic kommer att vara vad äldre spelare förväntar sig.

[pro-player width=’630′ height=’473′ type=’video’]http://www.ctrlaltelite.se/trailers/Sonicgenert.mp4[/pro-player]