Sammanfattning av dag 1

[pro-player width=’630′ height=’473′ type=’video’]http://www.ctrlaltelite.se/trailers/gc2011day1.mp4[/pro-player]

Igår befann vi oss inuti Palladium i Köln, där EA höll sin presskonferens. Gamescom har ännu inte börjat och självklart var vi spända på vad vi skulle få se. För er som missade livestreamen tänker vi sammanfatta vad vi fick veta under presskonferensen.

Fifa Street

De inleder presskonferensen med att visa upp återupplivningen av FIFA Street. Det handlar helt enkelt om gatufotboll. De berättade stolt hur de gjort efterforskningar i världens alla hörn, för att få en realistisk upplevelse. Spelet kommer att använda sig av den nya Player Impact-motorn som även kommer användas i FIFA 12. Prenumererar man på EA Season Ticket kommer man utöver de spel som redan ingår även få tillgång till FIFA Street.

Need For Speed: The Run

Nästa spel som presenterades var Need for Speed: The Run och det var Jason DeLong, executive producer,  som klev upp på scenen. Han gick snabbt igenom vad spelet handlade om. Man kommer ha över 200 motståndare och även få kämpa mot naturfenomen. De gick sedan vidare till att visa en live-demo av spelet där man fick se en fartfylld biljakt där spelaren fick väja både för sin motståndare fallandes och stenblock. Det vart intensivt och actionfyllt, men det kändes ändå som vi har sett det förr. Spelet har release 18:e november.

Warhammer Online: Wrath of Heroes

Dr Ray Musyka från Bioware  gick sedan vidare till att prata om deras spel Dragon Age Legends, ett Facebook-spel som även är ett av de första att dyka upp på den nya speltjänsten i Google+. Med den lilla öppningen presenterade de sedan det nya Warhammer Online: Wrath of Heroes, ett PVP-baserat free2play-spel där det redan nu finns möjlighet att registrera sig för betan.

Star Wars: The Old Republic

Därefter visades ett spel som många redan väntar på; Star Wars: The Old Republic. Vi fick se live-gameplay där åtta spelare tog sig an en endgame-instans vid namnet Eternity Vault. De presenterade spelets klasser och visade lite vad de de kunde tillföra till det samarbetet som rkävs för att klara instanserna. Personligen var jag väl inte allt för imponerad. De säger att spelet kommer att förändra MMO-genren för alltid, och visst tillför de en liten twist på den. Men är det verkligen så revolutionerande? Levelcapen kommer i alla fall att ligga på 50 och inom en snar framtid kommer de att köra igång med beta-helger.  De av slutade Biowares presentation med en maffig trailer av Mass Effect 3, något som inte är ovanligt för den serien. Det var ingen direkt ny info men vi fick i alla fall releasedatum  för spelet, 6:e mars i Nordamerika och 9:e i Europa.

SSX

Det nya SSX använder sig av en teknik som påminner om Google Earth och de påstod att detta kommer göra det möjligt att åka ner för alla berg i hela världen. Fokus låg på det sociala spelandet där alla dina rekord och liknande bedrifter sparas och dina vänner har sedan möjligheten att försöka slå dina rekord.  Med hjälp av deras Recommendation Engine kommer spelaren kunna få rekommendationer som liknar dennes favoriter. Spelet släpps i Januari, 2012.

Kingdoms of Amalur: Reckoning

EA Partners Initiative är EAs sätt att hjälpa mindre utvecklare att nå ut med sina spel. De som var med på presskonferensen var 38 Studios, med sitt spel Kingdoms of Amalur: Reckoning och Funcom med The Secret World. Spelen visades upp med trailers och en kortare presentation, där Kingdoms of Amalur var den som var mest positivt överraskande för vår del. Det bör även nämnas att kända namn Spawns skapare, Todd McFarlane, Ken Rolston som varit inblandad i Elder Scrolls och diverse bräd- och rollspel samt författaren R.A. Salvatore.  Det nämndes även att The Secret World kommer vara helt utan levlar och klasser. Du väljer själv bland 500 skills för att bygga den karaktär som passar just dig. 26 beta signup, release april 2012

Fifa 12

Självklart så var det inte bara FIFA Street som EA Sports hade att erbjuda för de sportintresserade. FIFA 12 kommer som tidigare nämnt nyttja deras nya Player Impact Engine och realistiska skador kommer att påverka Career-läget. För den som inte kan vänta kommer ett demo att dyka upp den 13 September och spelet kommer släppas i sin fulla prakt den 29 September i europa.

Mass Effect 3

När det till slut var dags för Mass Effect 3 höjdes förväntningarna till skyarna. En ny trailer där Shepard, Liara och Garrus kämpar emot fiender som vägrar ge upp. Vi ser explosioner, skottlossning, granater, stora robotar och döda kroppar, men trailern innehåller ingen ny information tyvärr. Det förhindrar dock inte oss från en pulsökning en bra bit över det rekommenderade.

Battlefield 3

Det sista spelet som visades upp, som även syns på stora reklamskyltar i Köln just nu, var Battlefield 3. Vi fick se spelets Co-op-läge spelas och en spontan reaktion från några av oss var att det påminde en hel del om Medal of Honor.  De passade även på att nämna lite mer om Battlelog, som kommer spara rekord från co-op-uppdragen. Battlelog kommer att kunna nås via konsoler, datorn eller smartphones. Co-Up läget förde tankarna en aning till Medal Of Honor (på gott och ont) det var även första gången vi noterade blod i ett Battlefield spel. Hård snabb action med arga amerikanare som eskorterade en Vip till en hummer för att sedan skydda en konvoj. Efter det fick vi även se Mutliplayer trailern: Caspian Border där helikoptrar, fyrhjular, jeepar och självklart flygplan uppenbarade sig. Allt gick fort men explosiv action är att minimera det vi fick se! Massa häftigt och 64 spelar karta utlovades till Gamescom besökarna Härligt tycker vi och kan knappt vänta tills imorgon.