Capcom hade ett flertal spel att visa upp under Gamescom och det var mer än ett som involverade zombies på ett hörn eller två. Att man alltid är lite intresserad av allt som heter Resident Evil är ingenting konstigt, men den här gången kan deras spinoff Operation Raccoon City vara det som snor åt sig majoriteten av uppmärksamheten.

Den som inte är helt ouppdaterad vet redan att man kommer att ta kontrollen över en av flera Umbrella legoknektar som skickas in i Raccoon City för att se till att inga bevis som binder Umbrella vid incidenten blir funna, vilket inte kommer bli det lättaste när det är diverse monster ivägen samtidigt som amerikanska marinkårssoldater gör allt de kan för att hitta svaret på varför katastrofen inträffade. Tillsammans med upp till tre vänner kommer spelaren att kunna ta sig an Raccoon City och allt som döljer sig där. Har man inte tillgång till en vän eller tre går det utmärkt att byta ut dessa mot AI-styrda spelare.

Innan man börjar spela får man välja bland ett flertal klasser där alla har sina egna styrkor och svagheter. När det är gjort är det bara att börja slakta zombies och andra monster i drivor. Dessa monster kommer sällan ensamma och den som inte är uppmärksam kan få sig ett fint bett, vilket leder till nästa problem med zombies. Du kan infekteras med deras virus, och skulle det hända finns det bara två alternativ. Antingen ser du till att få ett motgift snabbt som attan eller så kommer dina medspelare fylla dig med bly vid första tecknen på förvandling. Hur svårt kan det egentligen vara att undvika ett bett? Till en början kan det verka som att bara de riktigt oförsiktiga råkar ut för detta, men den spelare som blir så pass skadad att denne börjar blöda kommer att göra alla monsterfiender i närheten riktigt blodtörstiga och fokusera på just den spelaren. Det finns trots allt en gräns på hur många zombies en person klarar att skjuta själv.

Det finns ett flertal vapen att välja bland när man springer runt i staden och för den som är lite modig finns även möjligheten att ta hand om motståndarna i närstrid. Vi fick även veta att de olika klasserna har tillgång till olika hjälpmedel som t.ex. ”cloak” för att kunna smyga förbi fiender, men mer detaljerat än så fick vi inte höra. Dessa hjälpmedel lär behövas då man förutom klassiska monster såsom ”hunters” även kommer bli tvungen att strida mot klassiska Resident Evil-hjältar som Leon S. Kennedy och Claire Redfield.

Det är lätt att bli lite skeptisk mot olika sorters spinoffs till spelserier, men med tanke på de antal timmar man lagt ner med både Left 4 Dead och CoD: Black Ops Zombie Mode har vi på redaktionen en ganska bra anledning till att se fram emot att rensa upp I Raccoon City tillsammans.

[pro-player width=’630′ height=’473′ type=’video’]http://www.ctrlaltelite.se/trailers/REORC_E3_Trailer_PEGI_ENG.mp4 [/pro-player]