Team Ace berättar om kommande spelet ”Ace Combat: Assault Horizon”. Studio 23 är på plats för att testa tutorialen samt få höra om de största skillnaderna i denna återfödelse jämfört med tidigare spel i serien.

Team Ace hoppas med Ace Combat: Assault Horizon kunna leverera en trovärdig och gripande story. Spelvärlden är skapad utifrån vår riktiga värld och storyn presenteras med hjälp av konversationer karaktärerna emellan snarare än med monotona cutscenes. Dubai, Paris och Hawaii utgör ett axplock av miljöerna man kommer att få flyga i.

Det kommer att finnas mycket onlinemöjligheter då Ace Combat kan spelas igenom med upp till 3 kamrater. Kör man inte igenom storyn så kan man lira lagbaserade strider med upp till 16 spelare (8vs8).

I alla lägen så förtjänar man medaljer och låser upp nya skills som kan vara t ex snabbare eller fler missiler. Dessa skills kan man dela med sig av till sina lagkamrater och på så sätt implementeras ett visst skimmer av strategi i onlineläget. Systemet kallas ”Skill Customization”, vilket får det att låta som Ace Combat innehåller intressanta RPG-element.

Första banan är en tutorial där man får bemanna en gatlingun ur en helikopter och Team Ace berättar att det kommer finnas 4 st heli-uppdrag i storyn. Musiken som ackompanjerar uppdragen är som i tidigare spel fantastisk och bidrar mycket till känslan man får av att vara en ”ace pilot”. Efter releasen släpps även DLC-paket med nya flygplan designade utav kända konstnärer samt nya uppdrag.

[pro-player width=’630′ height=’473′ type=’video’]http://www.ctrlaltelite.se/trailers/acecahgc11t.mp4[/pro-player]