Vi börjar kanske i fel ände av historien, men det gör inget då detta kommer vara en återkommande artikelserie som vi kommer skriva kontinuerligt fram tills i vinter. Denna artikelserie handlar om dom som kommer färska från sina utbildningar, deras mål, hopp och drömmar. För ett tag sedan höll Futuregames en inbjudning där vi fick ta del av deras spelprojekt. Eleverna var uppdelade i fem grupper och fem stycken spel hade skapats. Det som är unikt är dock dom två faktumen att eleverna hade sju veckor på sig och inget utav spelen innehöll någon kodning utan allt var skriptat och spelmotorn som användes under projektet heter Unity

Det var fem spel som visades upp och jag kommer ta upp några av dom här. Del 2 kommer senare i månaden med intervjuer med eleverna själva om deras projekt. Jag personligen är mycket imponerad utav elevernas prestationer på bara sju veckor!

Med det sagt ska vi titta lite närmare på spelen.

Embrace:

[pro-player width=’630′ height=’473′ type=’video’]http://www.ctrlaltelite.se/trailers/Embracetrailer.mp4[/pro-player]

Ett mysigt sandboxspel med mycket vacker natur och levande värld, den grafiska stilen påminner lite om The Legend of Zelda: The Wind Waker. Jag blir imponerad utav gängets fantasi och detaljrikedom. Här känns karaktärerna (även om få) väldigt levande och mysiga. Dom pratar dessutom svenska och det märks att tid lagts ned på atmosfären. Jag får tag på ett spjut och jagar vildsvin i den vackra skogen men passar även på att plocka lite svamp. En rolig sak var att man kunde sparka folk i den lilla byn men även krama dom och detta kärlek/hat påverkade sedan hur slutet på spelet blev. Ett dag och natt system var även närvarande och jag kände verkligen att jag spelade ett stycke konst. Tyvärr fick jag inte uppleva slutet på spelet men med dom inledande orden från killarna som visar mig spelet: skapa ditt eget äventyr! förstår jag precis vart dom vill komma med Embrace.

GEO:

[pro-player width=’630′ height=’473′ type=’video’]http://www.ctrlaltelite.se/trailers/Geo Trailer.mp4[/pro-player]

GEO är ett pussel/äventyrsspel där man som Golem skulle förvandla sig till en boll och senare en kub för att lösa olika pussel på banorna och till sist ta sig an en slutboss som lustigt nog var Hitlers huvud i en glasburk. Grafiken hade lite celshading och när man som boll eller kub hoppade kom det rökpartiklar i grafisk stil med Okami. Detta var ett skoj spel och även här kände jag konsten som gruppen skapat lyste starkt igenom. Det kändes även som ett spel man skulle tänka sig att hitta bland glömda guldklimpar på XBLA (Xbox live Arcade)

Elegy:

[pro-player width=’630′ height=’473′ type=’video’]http://www.ctrlaltelite.se/trailers/Elegytrailer.mp4[/pro-player]

Elegy är ett musik/äventyrspel där du spelar fiol i takt till musiken för att överkomma hinder, interagera med banorna och besegra fiender. Musiken kan störas av bla. Bikupor, fågelbon och sovande jättar. Ett mysigt spel med bra musik och idéer

Självklart fanns det en jury med men jag är inte här för att ta den delen och gå in mer på den. Jag kan glatt berätta att GEO vann juryns hjärtan. I del 2 kommer ni få bekanta er mer närmare med eleverna då vi kommer ha intervjuer med dom om deras projekt och drömmar tills nästa gång då Spelåderns bana del2 uppenbarar sig.