Att spelutvecklingsutbildningar är populära nu förvånar mig inte, men ibland kan det vara en bra idé att tänka lite längre än de klassiska rollerna programmerare, grafiker, ljudtekniker och designer. Det kommer alltid finnas behov av personer med ledaregenskaper som kan se till att projekt av olika slag går åt rätt håll.

Certifierad Agil Projektledare (CAP), yrkeshögskoleutbildning 40 veckor, start sept 2011 i Stockholm

CAP – Agile Leadership är en agil projektledarutbildning med Scrum som huvudmetod. Agila metoder för projektledning ökar företagets och organisationens effektivitet genom ett nytt synsätt på förändring, planering och resultat. Bakom utbildningen står Anthon B Nilsen Education tillsammans med NeoHouse AB och ChangeMaker. Vi har i nära samarbete med branschen skapat ”Certifierad Agil Projektledare” (CAP). Utbildningen är utformad efter branschens behov av den personal de i framtiden vill anställa – samtidigt som många företag ser kunskap om agila metoder som ett grundläggande krav för anställning.

Kunskapen om de agila metoderna, där Scrum är den vanligaste, har blivit en industristandard i mjukvaruprojekt där hög kvalitet och snabbhet räknas. Det gruppcentrerade sättet att leda som agil projektledare är dessutom direkt nödvändigt för att anpassa våra företag till nästa generations krav på tydlighet, coachning och feedback. Fokus läggs på kundsamarbete, digital kommunikation, anpassningsbarhet och ökad verksamhetsnytta med tydliga effektmål.

 

Att vidareutbilda sig kan aldrig vara en dålig idé och har man redan lite erfarenhet inom spelutveckling kan detta vara en bra väg att gå. Har man någonsin suttit med en större projektgrupp vet man hur svårt det kan vara att förmedla en projektplan eller att få gruppen att arbeta effektivt tillsammans, vare sig det gäller gruppdynamik eller kommunikation. Av personlig erfarenhet kan jag säga att det är sällan så enkelt som man vill få det till och med begränsad erfarenhet av projektutveckling blir produkten sällan vad man hade planerat från början.

Har du några frågor angående utbildningen kan du maila dessa till almir.listo@changemaker.nu och är du intresserad av att ansöka till utbildningen kan du läsa allt du behöver veta om ansökningsprocessen här.

Almir kommer även närvara på både Spacebar och Momentum nu på torsdag så det kommer finnas tillfällen för alla att både ställa personliga frågor och låta sig övertalas till att skicka in en ansökan.