Under den här ypperligt vackra tisdagen befann sig Studio23, Hamsternator och Ficklampa inuti Kulturhuset i Stockholm för att titta på när åtta av världens bästa StarCraft II-spelare skulle mötas i en hård kamp. Den här turneringen är inte bara en rolig och cool grej för oss gamers utan det är även ett viktigt steg för e-sporten i Sverige. Hade ni inte möjligheten att vara på plats hoppas vi att ni följde live streamen som sändes direkt från hörsalen i Kulturhuset, men även om ni gjorde det fanns några saker som hände utanför streamen.

Vad syftar vi på? Personliga möten med StarCraft-fans, tankar under turneringens gång och självklart intervjuer med nyckelpersoner inom svensk media och e-sport. Har du inte vid det här laget räknat ut var du kan se detta är det hög tid att kolla in videoklippet här nedanför.

Vi hoppas att detta bara är början på vad vi kan komma att se när det gäller evenemang som främjar e-sporten i Sverige. Vad tycker och tror ni själva? Var ni där? Åkte er favorit ut redan i första rundan? Är det okej med ”cheese”? Dela med er av era åsikter och tankar här nedanför.