Studio23 om konserten: Jag vill först och främst Tacka David för hans engagemang inom spelmusikens värld och alla konserter han medverkat i, styrt upp och varit värd för. Jag har träffat David Westerlund flera gånger och även intervjuat honom. Jag vet att han vet precis vad han sysslar med på scen. Det är alltid lika kul att se honom gå upp på scenen för att presentera, hålla i konserten, vara med och spela den underbara musiken. För just underbart är vad det blir när tv-spelsmusikens toner ljuder ut mot oss i publiken.


Jag vill även ge ett stort tack och mina tankar och syn på konserten till Helena Vinderson som verkligen fångat mitt hjärta och själ (Läser du detta Helena vill jag ha tillbaka bägge inom en snar framtid) med sång från Final Fantasy 6 ”Aria De Mezzo Carattere” och Portals ”Still Alive”. Första gången jag fick höra Helena sjunga var inför Final Fantasy Distant Worlds II och vill ni läsa mer om den dagen kan ni göra det HÄR. Att vara uppväxt med klassisk musik och sång har gett mig en ganska stor förkärlek till denna typ av musik (oavsett om det rör sig om spelmusik eller Carmen och Beethoven) Jag hade jättegärna sett Maria Eklund stå och spela fiol då även det är en underbar upplevelse som man inte får missa. Nu har ju David Westerlund Game Music Entertainment där både Helena och Maria sjunger och spelar. Jag ser fram emot att se hela deras ensemble tillsammans igen vid nästa chans jag får och har du missat dessa underbara människor och deras kärlek till musiken och spel finns det ingen ursäkt att missa nästa gång. Gå och upplev tv-spelsmusik det är inte bara nyttig för själen, du kanske till och med blir intresserad av ett spel du inte ens kände till.

”Den fantastiska Helena Vinderson”

Hamstern om Konserten: I sin helhet var detta en mycket jämn konsert med endast Gerudo Valley som gjorde oss smått besvikna. Nivån på musiken låg högt men de låtar som verkligen stack ut (Theme of Simon Belmont, Aria De Mezzo Carattere och Still Alive) spelade i en helt egen liga gentemot de andra låtarna. Den dagen som hela programmet håller samma nivå som dessa kommer vi sannolikt ha en av de bästa spelkonserterna någonsin.

Ficklampa om Konserten: Även jag, vill tacka David för sin dedikation och kunskap inom tvspelsmusik. Ett jättetack till Helena också för sitt episka uppträdande med både Arian och Still Alive. Man såg klart och tydligt att både David och Helena blev överrumplade av alla applåder och kärlek de fick från publiken! David hade även en hög nivå på humorn under konserten, publiken fnissade och stämningen i lokalen var mysig. Det var kul att se att folk från alla åldrar var där, ung som gammal.
Har ni inte sett någon tvspelskonsert än tycker jag verkligen att ni ska göra det så fort ni får tillfälle, en fantastisk upplevelse som väcker många fina minnen. Detta var första gången för mig, och garanterat inte sista!

”David Westerlund i egen hög person”

Vi bjöds på många vackra låtar och lite snabbt tänkte jag skriva programmet för er så ni hänger med vad och vilka låtar vi skriver om

 • Ett intro på cirka 30 sekunder spelades (vi är oense här vilken låt det var, men några säger Zelda) Pampig och bra inledning på konserten.
 • Zelda Ocarina of Time Title song börjades med och jag tror alla såg det stora Hyrule fältet framför sig med Epona
 • Zelda Title Theme kom direkt efter och även här var det underbart ljud som fyllde oss.
 • Zelda Links Theme som förde tankarna till Ocarina of Time
 • Zeldas Theme skulle givetvis hyllas och gjordes så med stil!
 • Zelda delen av konserten avslutades med Gerudo Valley som vi kände saknade något och kunde varit lite mer pampig eller som Hamstern uttryckte sig ”Mer UMPF!”

Det andra spelet som vi fick njuta musik ifrån var inget annat än Chrono Trigger och här såg man tydligt smilgroparna på Studio23 komma, han blundade och log (Vi tror han njöt) men han såg lite obehaglig ut.

 • Chrono Cross Scars of Time inleddes det med och den vackra låten spelades bra.
 • Frog’s Theme från Chrono Trigger var den andra låten från Chrono Trigger och en favorit bland låtarna som gjorts till Chrono Trigger.
 • Memories of Green som är en otroligt vacker låt spelades efter och gav en mer avslappnad sinnesstämning bland publiken.
 • World Revolution som är en extremt pampig låt från Chrono Trigger spelades och detta var en mycket bra ljudmix.
 • Det hela avslutades med Lucca’s Theme som är glad och gjorde så Studio23 nästan tog upp sin telefon och började spela Chrono Trigger Snes emulatorn!

Efter detta var det dags för en tjugo minuters paus där vi passade på att ta in det vi hört och vem som gillade vilken låt, samt givetvis att gå på wc.
Tredje spelet var nog Hamsterns solklara favorit nämligen: Castlevania, och det märktes att även David Westerlund kom in ”The mood”

 • Castlevania Moonlight Nocturne var först ut att spelas och vi tycktes se Hamstern digga i smyg.
 • Theme of Simon Belmont var riktigt bra, pampig och helt klart den mest välutförda låten hittills.
 • Clock Tower från Symphony of the Night gjorde oss sugna på att kasta sig över spelet vid hemkomst.
 • Entrence hall påmminde lite för mycket om originalet och vi hade gärna sett att man tweakat låter lite mer för en levande orkester.
 • Chandeliers var också väldigt likt originalet men med tydligare och renare toner något som helt klart var till låtens fördel.
 • Tragic Prince som fick avsluta Castlevanialåtarna var mycket väl genomförd men vi hade gärna sett lite

Dags för en blandad kompott av spel och vi bjöds på musik från Kingdom Hearts, Super Mario Bros 2 som sedan smälte samman med Super Mario Galaxy Theme song. Därefter var det hög tid för Final Fantasy att fylla scenen.

 • Prelude Song som finns med i flertal Final Fantasy lät precis som den skulle med orkester på plats.
 • Force your way var mäktig som bara den och att sitta still var inte längre en valmöjlighet.
 • Helena Vinderson intog scenen och våra hjärtan med sång till Aria De Mezzo Carattere och lämnade ingen oberörd i publiken.
 • Lightnings Theme från Final Fantasy XIII, trots att Final Fantasy serien tappat mycket sedan del tio (enligt ånga) så är denna låt bra och härlig att lyssna på.
 • Aerith’s Theme var solklart den vackraste låten framförd under kvällen och vi (iaf studio 23) blev sjukt sugen på att spela om Final Fantasy VII för sjätte gången….
 • Det hela avslutades med en blandning av Final Fantasy Epic Battles vilket innehöll stridslåtar från flera olika delar i serien.

Nu skulle konserten avslutas och då hade man valt att ta två olika spel och avsluta denna underbara konsert.

 • Scenen intogs åter igen av Helena som framförde Still Alive från Portal och mötes av glada rop och leenden. Hennes röst var även här helt underbar och vi tycktes se en tår av lycka i Studio23’s ansikte.
 • Sist men absolut inte minst fick vi ta del av världspremiären av Duck Tales The Moon vilket var helt underbart och glatt.

För intervju med David Westerlund kan du klicka HÄR eller HÄR (Eller bägge)