Upplev TV-spelsmusik live!

Kungliga Akademiska kapellet under ledning av Stefan Karpe, kommer att framföra en unik TV-spelskonsert i Universitetets aula i Uppsala lördagen den 12 mars. Konserten presenteras i samarbete med David Westerlund, musiker och förgrundsfigur inom svensk spelmusik.

Det kommer att bli en fullkomligt fullproppad föreställning med många efterfrågade spel som arrangerats för första gången för full symfoniorkester. Några av de spel som är i fokus är Final Fantasy, Zelda, Chrono Trigger, Castlevania och även en hel del överraskningar från både gamla och nya spel. Det kommer att bjudas på det bästa av det bästa, så att både fans av TV-spelsmusik och folk som är nyfikna på genren ska få den bästa möjliga upplevelsen.

BILJETTSLÄPP 14 FEBRUARI VIA TICNET.SE


David Westerlund gör det igen!
Den här gången i Uppsala! Han har varit delaktig och arrangerat riktigt grymma spelmusikkonserter som vi här på CtrlAltElite skrivit om tidigare; Castlevania och FF-Distant Worlds. Vi förutspår ännu en succé, men passade på att fråga David lite mer om konserten!

CtrlAltElite:
Din förra konsert var ju enbart Castlevania-fokuserad. Hur kommer det sig med en blandad konsert den här gången?
David:

Eftersom detta är den första stora TV-spelskonsert som framförs i Uppsala och denna genre fortfarande är ny för många så kände jag att bara framföra musik ur en spelserie skulle bli lite för smalt för detta tillfälle. Istället har jag tagit vara på möjligheten att framföra många bortglömda pärlor från flera olika spel. Som konsertgående själv har jag länge sett fram emot att få höra t.ex. Portal still alive med symfoniorkester och sång, Gerudo Valley från Zelda O.O.T. och The Moon från Duck Tales, så när jag nu fick fria händer att bygga ett program så var det ingen tvekan om att inkludera dessa och många andra verk.

Sen får vi se vad det blir nästa gång, det kan bli en blandad konsert med fler nya arrangemang ifrån olika spel eller fokus på enbart en spelserie. Vi har två jättestora grejer planerade kan jag avslöja redan nu, en till slutet av året och en till nästa vår, men jag kan tyvärr inte säga vad det är ännu…men det kommer att bli helt banbrytande konsertupplevelser!

CtrlAltElite:
Kommer det säljas några skivor i Uppsala?
David:
Vi har ingen skivförsäljning planerad till Uppsala, tyvärr.

CtrlAltElite:
Finns det ev planer på att ta sig till Jönköping med liknande koncept?
David:
Vi håller faktiskt på att diskutera ett samarbete i Jönköping just nu, så det kan definitivt hända senare detta år. Vi vill mycket gärna komma dit med vår ensemble Level Up som framför helt nya arrangemang från både gamla och nya spel!

Och för er som inte kan få nog av David och hans härliga musikarrangemang, tankar eller bara vill se mer av honom har han även en videoblogg som ni hittar HÄR!

Level Ups hemsida hittar ni HÄR!

 

Vi här på CtrlAltElite kommer finnas representerade bland publiken och njuta av härlig tv-spelsmusik a la symfoniorkester!  Det dyker även upp en intervju efteråt! Vi möts väl där?