Vi har precis kommit hem från Inferno Online där Stunlock Studios körde ett specialevent för att fira releasen av Bloodline Champions. Vi på CtrlAltElite var självklart på plats med Andreas, David och Mattias för att försöka få veta lite mer om hur ett spelprojekt av studenter har lyckats växa så pass mycket att det blivit en kommersiell produkt. Vi fick även chansen att prata med Tau Peterson som är VD för Stunlock Studios och en av få kvinnor som har den positionen i ett spelföretag. Eventet tog dock inte slut där utan vi fortsatte för att se vilka bloodlines (Klasser) som var populärast, hur framtiden för Bloodline Champions ser ut och varför Stunlock Studios har tagit de designbeslut som de har gjort.

E-sporten är på uppgång i Sverige och Bloodline Champions är ett av spelen som sannolikt kommer se till att den trenden fortsätter. Stunlock Studios har dock valt att låta spelare av alla skicklighetsnivåer vara med och tävla i turneringar. Bloodline Champions har ett rankningssystem liknande det vi ser i Starcraft II där spelarna delas in i ligor på bronsnivå, silvernivå, guldnivå osv och varje liga kommer få egna turneringar där det kommer vara möjligt att vinna priser och speciella turneringspoäng. Dessa poäng kommer sedan kunna användas i Bloodline Champions för att låsa upp speciella föremål. Nu kanske några av er tror att man kommer kunna köpa till sig föremål som kommer ge en spelare fördelar under matcherna, men Stunlock Studios har lovat oss att inga föremål kommer ge några som helst fördelar, allt för att Bloodline Champions ska vara så skicklighetsbaserat som det är möjligt. Som en del av eventet presenterades även en ny spelbar karaktär som lämpligt hade döpts till Sword Master. Inte helt oväntande bar denna karaktär på ett gigantiskt svärd, men vilka egenskaper karaktären har och vilken bloodline han tillhör kan vi just nu bara gissa.