Activision släppte nyligen det första DLC-paketet till Call of Duty: Black Ops. Med detta paketet får vi fyra nya multiplayer-banor och en ny till zombie-mode. Paketet släpps först till Xbox 360 via Xbox Live och kommer senare till Playstation 3 och PC.

Läs Recensionen…

Berlin Wall

Stor bana med många gömställen för prickskyttar. Två sidor som slåss mot varandra där en allé med automatiska kulsprutor vaktar, har man tur överlever man men till större delen dör man väldigt fort. Stundtals mycket ”close quarters combat”, frustrerande och roligt då man får nyttja sina granater och minor kreativt.

Stadium

Utspelar sig i och i närheten av en ishall, mycket gångar och små öppningar man kan ta sig in via vilket gör att man oftast blir skjuten i ryggen. Banan känns även lite förvirrande eftersom man yrar runt och inte riktigt hittar rätt. Inte lämpad för prickskyttar. Tråkigt nog får man inte beträda isen eller läktarna, vilket gör oss lite besvikna.

Discovery

En snöbana som utspelar sig på en gammal bas bortglömd efter andra världskriget. Två sidor av banan delas av med hjälp av en djup avgrund. Det finns ett par ställen man kan ta sig över via, bland annat finns det en förstörbar bro. Se upp för eventuella ”stickys” som gör att du ramlar ner i avgrunden! Bra action-flyt på banan och risk för prickskyttar då banan är relativt stor.

Kowloon

Inspirerad från singelplayer-banan i samma stad! Här smyger man runt på taken mellan skorstenar och andra hinder. Detta är även den ända banan som har ”zip lines”, vilket gör det möjligt att snabbt ta sig från ena sidan till den andra. Banan känns kaotisk och samtidigt genomtänkt, det är den här banan vi gillar bäst. Fylld med stundtals mycket action och tillfällen att plocka folk på distans med ett prickskyttegevär gör denna banan den mest varierande och underhållande.

Ascension (zombie mode)

Riktigt kul bana jämfört med den som medföljer och såklart roligast med fyra vänner! Panik, kaos och allt som hör där till när man blir jagad av horder med zombies och rymdapor! Kombinera detta med att inte veta vart man ska, springa in i återvändsgränder och konstant brist på ammunition. Galet! Karaktärerna spottar även ut sig satiriska kommentarer sporadisk som varierar vid varje runda…

Priset på paketet känns lite högt då det begränsar spellägena. Väljer man First Strike-läget spelar man vanligt med alla percs och vapentillägg påslaget. Spelar man ”Pure”-läget blandas de nya banorna in i den vanliga rotationen och chansen blir mindre att spela just First Strike-banorna. Det kan ibland kännas skönt att alla spelar på samma villkor utan percs.
Äntligen får vi lite större banor till Call of Duty: Black Ops! Nu finns möjligheten att verkligen använda prickskyttegeväret till sin fulla rätt och med lite bandesign som skiljer sig från de som medföljer spelet.

Ur ett E-Sports-perspektiv är Stadium en absolut favorit bland team Druidz och de ser fram emot att springa runt hörn och slakta motståndare. Även Berlin Wall kan bli en potentiell E-Sports-favorit, det återstår att se i den kommande Webhallen-turneringen den 26 februari.

 

Call of Duty: Black Ops First Strike DLC

7

Grafik

7

Ljud

8

Spelbarhet

7

Hållbarhet

7