Xboxlive Guld medlemskap = Orimligt?

Ja vi vet nog alla vad Xboxlive guldmedlemskap är och de flesta som äger en Xbox 360 har troligen guldmedlemskap för att kunna spela online. Men är det verkligen rättvist att de som spelar PC får spela Multiplayer gratis medan vi som äger en Xbox måste betala pengar för att spela ett spel som vi redan har köpt och som inte är ett MMO?

Somliga tycker att rek pris på 499kr per år inte är så mycket att klaga på då man får fler tjänster till sitt förfogande än att bara kunna spela multiplayer.  Jag personligen skulle inte ha några som helst klagomål inombords om jag betalade för att få tillgång till ett nätverk eller liknande men när jag måste betala för att sedan använda mitt eget internet nätverk som jag redan betalar för tycker jag att Microsoft sträcker lite väl mycket på rimligheten i det hela.

Jag menar, ska man betala för ett spel man redan köpt och sen betala för att spela med ett internet man redan betalar för? Då kanske du tycker ”Men en PC och Xbox är helt olika saker”. Det beror på hur du tänker på saken. I grunden så ägs PC etc av Microsoft och Xbox ägs också av Microsoft. Så varför ska identiska tjänster vara gratis på den ena och kosta 499:- på den andra?

Men man får faktiskt mer än bara förmågan att spela Multiplayer med sina spel. Man får ju tillgång till Marketplace där du kan titta på mer saker du kan betala Microsoft för och andra tjänster!
Jag personligen använder nästan aldrig några andra funktioner med guldmedlemskapet än att spela multiplayer med polarna och tycker det är onödigt att betala för något jag inte har några som helst avsikter att använda.

Medan vi ändå är på ämnet så kan man ta upp den roliga historien med Microsoftpoints. Dessa är helt och hållet enligt mig konstruerade att få spelare att betala mer pengar än vad de behöver. Hur ofta har du hittat något du tänkt köpa via Xboxen som nya banor eller ett DLC och kunnat köpa precis tillräckligt många Microsoftpoints utan att en enda Microsoftpoint blir kvar oanvänd?
Låt oss tänka att vi har 10 points för lite för att få de där super coola nya banorna?
Kan du bara köpa de där 10 Microsoft points du behöver? Nej det kan du inte, du har följande alternativ att välja mellan.

500 Microsoft Points – 56,50 kr
1000 Microsoft Points – 113,00 kr
2000 Microsoft Points – 226,00 kr
5000 Microsoft Points – 565,00 kr
6000 Microsoft Points – 678,00 kr

Det är inte så mycket om man bara behöver 500 Microsoft Points eller hur? Men hur många extra points måste du betala för nästa gång och gången efter det? Sen tänker du dig att detta händer i några år. Det blir nog en hel del pengar som spenderas på spelarens sida skärmen.

Men vad tycker du? Är det rimligt eller orimligt att betala för Xboxlive Guldmedlemskap? Skriv i kommentar sektionen nedanför och få chansen att dela din åsikt med världen!