FutureGames talar om snabbaste vägen till jobb i spelbranschen.

FutureGames hade en föreläsare som talade om den snabbaste vägen till jobb i spelbranschen.  FutureGames är nödvändigtvis inte den bästa eller enda väggen till att få jobb i spel branschen. Man ska vara effektiv med sin tid och välja en effektiv utbildning som snabbt får in dig i arbetslivet så att man kan binda starka kontakter med branschens olika företag.

FutureGames är Yh  som står för Yrkeshögskoleutbildning vilket är en utbildning som bara får finnas om det finns behov av att anställa mer personal i spelbranschen. Detta blir lättare att hålla koll på då många i styrelsen är även en del utav spelföretag som Dice mm.

FutureGames ligger mitt i Stockholm på Sveavägen, positionen gör att det lättare att få dit olika föreläsare då många spelbolag också finns i Stockholm och lärarna är direkt från spelbranschen själva som t ex Sjoerd ”Hourences” De Jong mm.

Eleverna får lära sig använda UDK och Unity samt göra ca 4 spelprojekt under sin utbildning som är helt fri från tentor då man istället får göra projekt. Ett exempel var när eleverna fick i projekt att skapa ett Brädspel med 500kr budget. Slut resultatet bedömdes av en Jury från branschen. Priset var att besöka Dice och att få visa upp och berätta om sitt brädspel för en av Dices Game Developers. Alla elever jobbar i team för att kunna sporra och hjälpa varandra för att bli bättre.

FutureGames satsar hårt på erfarenhet i spelbranschen genom att ge eleverna 30 veckor praktik och företagen betalar inte en krona för det utan praktiken är helt CSN berättigat som gör att företag blir mer villiga att ta in praktikanter.

Man har stark kontakt med företag som Avalance, Massive, Dice, StarBreeze, Epic Games mm. En del företag plockar även upp elever innan deras praktik ar börjat och det skall finnas en chans att företagen anställer en om de blir nöjda med arbetet som praktikanten har utfört.

FutureGames säger att 85% av deras elever får anställning inom spelbranschen.
För att komma in på FutureGames måste man klara ett arbetstest och visa portfolio, även om du inte har fullständiga betyg så kan du komma in om du visar exceptionell förmåga.

Läs mer om utbildningen HÄR