Bloodline Champions föredrag.

E-sport manager James Harding med leaddesigner Peter Ilves från Stunlock Studios höll i ett föredrag om spelet Bloodline Champions och dess koncept samt om sina planer och förhoppningar angående Bloodline Champions framtid.

Bloodlines Champions är ett väldigt tävlingsinriktat online pvp-spel där spelarna kan välja mellan ett stort sortiment utav karaktärer som har sina egna unika förmågor. Karaktärernas förmågor är förutbestämda så att det enda som ska avgöra vem som vinner är spelaren själv med sina egna färdigheter.

Det vill säga att man inte måste spendera en massa tid på att spendera talents eller skaffa rätt utrustning till sin karaktär, man väljer enkelt den Bloodline man vill spela med och kastar sig sen in i en match.

Det finns fyra klasser att välja mellan, Tank, Melee Damage, Ranged Damage, Healer. Det finns ungefär sex olika karaktärer att välja mellan inom dessa fyra klasser som hanterar sina roller på olika sätt för att passa så många smaker som möjligt.  Som tidigare nämnt så är Bloodline Champions ett multiplayer Player versus Player spel och vilket sådant spel kan existera utan turneringar?

Stunlock Studios arbetar hårt på ett turneringssystem som skall kunna klassas från nybörjare till elitnivå, så att även nybörjare ska kunna gå med och njuta utav turneringar utan att behöva möta de grymmaste elitspelarna på en gång. Varje turnering kommer att ha ett pris som är anpassat till dess svårighetsgrad för att förhindra att elitspelare skapar flera konton för att kunna delta och spela mot de som inte är lika erfarna. Men som vidare säkerhetsåtgärd så kan en spelare bli uppgraderad till elitnivå om de klarar sig extremt bra på lägre turneringar för att hålla turneringar relativt jämna till ens egen nivå. Ens nivå eller färdighet visas via ett poängsystem och turneringarna kommer att ha ett tak på hur hög poäng man får ha för att delta i nybörjarturneringar etc.

Det är inte ovanligt att turneringar hålls via forum mm, vilket som helst så är det vanligt att man måste registrera sig och hålla på med en massa saker innan man får chansen att gå med i turneringen etc. Det kan ju avskräcka spelare som inte har tid att sätta sig in i sådant eller helt enkelt inte orkar.

Stunlock Studios arbetar på att man ska se alla turneringar som är aktuella i huvudmenyn i en lättläst lista vilket gör det enkelt att hitta turneringar som intresserar dig. Så behöver du bara trycka på ”Play” så skrivs du på en gång upp i turneringen utan att behöva registrera på någon hemsida eller betala något till någon för att kunna vinna priserna. När du  hittat en turnering du är intresserad av så skall du endast behöva bilda ett lag med några kompisar på tre eller så om det är Team vs Team turnering och sen trycka på ”Play”. När turneringen är i full gång så ska hundratals matcher kunna hållas samtidigt då det sköts av ett datorsystem för att få fram finalisterna då sedan en mänskligare grupp tar hand om final matcherna. Så turneringarna skall vara väldigt snabba och smidiga.

Man hoppas även att vissa större organisationer skall kunna skapa sina egna turneringar i spelet med sina egna priser för att öka spelarnas urval av turneringar och så. Du kan även välja om du vill spela på en amerikansk turnering eller om du vill spela i en europeisk. Utvecklarna tror att man inte ska minska spelares valfrihet i vilka turneringar de vill spela.

Man arbetar hårt med att få Bloodline Champions till ett E-sport spel så att stora finaler skall kunna hållas på till exempel Dreamhack. Kort sagt så ska det stort sätt vara lika lätt gå med en turnering som att gå med en vanlig match.

Något som också är relativt nytt är också att James Harding sa att de arbetade på möjligheten att vissa spelare ska kunna vara kommentatorer under livematcher/turneringar, det vill säga de ska kunna gå med en turnerings match eller vanlig match och tala i sin mikrofon så alla som tittar på kan höra kommentatorn. Men detta var som sagt under utveckling.

Det går stort sätt inte att vara ett E-sport spel utan replay-funktion, detta arbetar utvecklarna för fullt med och man tror att replay funktionen kommer vara aktiv först efter att spelet har släppts. så man får nog lov att vänta på denna funktion.

Bloodline Champions open beta kommer att komma igång under första kvartalet på 2011 och vi här på CtrlAltElite kommer dela ut sådana nycklar till våra medlemmar innan årskiftet!