Tills WoW-Cataclysm släpps så har nu ”äntligen” Deathwing trasat Azeroth som vi känner till det.

Patch 4.0.3 skakade sönder landskapen totalt, och jag finner mig själv, i mitt Tauren druid- format, springa omkring i Orgrimmar något förvirrad eftersom det har ändrats avsevärt. Hann tyvärr inte spela så mycket i betan personligen, därav min förvirring. Skam den som ger sig dock, så svårt är det inte.

Staden är rustad för krig; barrikader, blockader och stridsvagnar så långt ögat når i området runt Orgrimmar. Luften vibrerar av viljan att strida mot den nya ondskan, och jag kommer på mig själv att vara lika nervöst pirrig som fullständigt skräckslagen inför detta faktum. Känslan av krig är mer påtaglig än den varit sen orginal-WoW, och jag gillar det.. skarpt!

Då jag förväntar mig något storslaget av Cataclysm, är denna patch mycket intressant. Jag har tidigare varit väldigt kluven till denna expansion, men efter att faktiskt fått se lite av betan så blev jag lite mindre kluven. Att få springa omkring som Goblin var riktigt roligt, och jag ser verkligen fram emot då det släpps och jag faktiskt får göra en Goblin, ”på riktigt”,  som den Horde-fantast jag är.

Att sätta alla tankar om Cataclysm i ord såhär nära inpå… ATT det ska komma en expansion och ATT allt är annorlunda har jag lite svårt att greppa, då det känns jättestort av någon anledning.

Cataclysm är i och för sig en stor sak. Inget i orginal-WoW-världen har ändrats särskilt mycket de senaste  fem åren, och då bortser jag från de rent tekniska i gameplay, hur snabbt du går upp i levlar och det där. Här snackar jag om uppdragen, de belöningar du får av uppdragen, landskapen, styrandet av de olika huvudstäderna. Allt har i stort sett sett likadant ut, jag har kunnat levla upp utan att tänka särskilt mycket.

Det kommer jag få göra nu, tänka. Och ja, att spela ska självklart vara kul, men lite utmaning för huvudet skadar aldrig. Jag tvivlar inte en sekund på att jag kommer få kul i Cataclysm, oavsett faktion faktiskt. Jag må vara Horde- fantast, men att inte  spela upp en Worgen vore rätt trist. Kan inte missa det, och att se hur alliance har ändrats är i alla fall något som bör upplevas. Att se alla sidor i ett spel är ganska viktigt för mig i alla fall.

Jag har verkligen svårt att beskriva i ord vad jag förväntar mig av Cataclysm, men tror sammanfattningsvis man kan säga att jag förväntar mig en upplevelse bortom det ”vanliga” i WoW. Och att jag kommer bli tagen med storm över det nya som jag inte hunnit prova på eller se den korta tid jag spelade betan. Kommer vara pirrig när jag packar upp Cataclysm, och installerar… och uppdaterar kontot. Åh, jag kan knappt vänta!

7e December händer det, Cataclysm here we come!

För att redovisa lite av det mer tekniska som tillämpades samtdigt som patch 4.0.3, så har det tillkommit en ny WoW-community sida, med forum och allt det man är van vid att se på gamla hederliga WoW-Europe sidan. Tanken är att det nya ska ersätta det gamla helt enkelt. Alla forum går  in i ett ”read-only”-stadie tills 7e December kommer och resten av kontentan infinner sig i spelet. Du kan dessutom redan nu göra en Troll Druid, Tauren Paladin/Präst och ja alla de raser som redan finns samt de klasser de kommer kunna vara i Cataclysm!

Ska avsluta med en fråga till mina fellow WoWare där ute:

  • Vad förväntar ni er av denna expansion?
  • Vad förväntar sig de  som kanske inte haft tillgång till betan?
  • Vad förväntar sig de  som tålmodigt och principfast vägrat prova betan?
  • Vad förväntar sig de som redan kört igenom den och allt man kunde göra i den?
  • Vad tror ni ALLA att det slutgiltiga spelmaterialet kommer föra med sig in i era gamer-hjärtan?

Vi ses i Azeroth!