Jag går ner från GameX-mässan ner till pressrummet för att göra en intervju med Chris Midmark vinnaren av GT Academy 2008. När jag kommer till pressrummet möter jag en glad kille i bilracingställ. Då han presenterar sig får jag bilden av entusiastisk trevlig människa och vi slår oss ner i en soffa.

CtrlAltElite: Du är vinnaren av GT Academy tävlingen?

Chris: Ja, 2008 var ju första Grand Turismo tävlingen. Det var nästan en från varje land i Europa som var med i tävlingen och jag vann då svenska uttagningen för att få åka till England och tävla. Där vi då fick göra riktiga bilar med.

CtrlAltElite: Kör du någon bilsport på riktigt?

Chris: Ja efter GT Academy så fick jag jättemycket beröm av alla som var där när jag körde de riktiga bilarna och då bestämde jag mig för att börja tävla i Sverige. Förra året körde jag långlopp med BMW M3a och det gick faktiskt riktigt bra så nu har jag köpt en egen bil och ska tävla i en Ginetta nästa år.

CtrlAltElite: Vad är det för något du kör då?

Chris: Det heter Swedish Racing League, en av dom klasserna heter Ginetta Cup och det är det jag ska tävla i då. Jag ska ju köra en Ginetta G20 och det ska bli riktigt kul.

CtrlAltElite: Du hade aldrig tävlat i bilsport innan GT Academy?

Chris: Jag körde Go-kart när jag var liten. Det gjorde jag ungefär i åtta år och sen så körde jag Grand Turismo samtidigt. När jag gick i mellanstadiet så körde jag Grand Turismo varje dag med ratt, så man kan väl säga att jag är en Grand Turismo nörd. Det är väl lite tack vare det jag sitter här.

CtrlAltElite: Hur känns det att från att ha kört Go-kart och spelat tv-spel och sen få tävla i riktig bilsport?

Chris: Du måste göra en koppling mellan spel och verklighet, för när du sitter hemma i soffan så gör det inget om du kör in i muren. På riktigt så fattar man ganska snabbt att det går fort och att misstag kostar pengar. Du får koppla om hjärnan att inte tänka på riskerna och bara fokusera som du gör när du spelar tv-spel.

CtrlAltElite: Du har provat nya Grand Turismo nu?

Chris: Ja, demoversionen finns ju här på GameX mässan och det är riktigt bra. Uppdateringarna i spelet är riktigt välgjorda och spelet kontrar ratten jättebra och det känns riktigt verkligt till exempel g-krafterna, att det rör sig, det är tung och att bilen kan lyfta lite.

CtrlAltElite: Fysiken på bilarna i spelet stämmer de bra in på bilar i verkligheten?

Chris: När vi var i England och körde så körde vi en Nissan 150z och en Nissan GTR som man fick använda olika körteknik. Sen när vi väl fick köra de riktiga bilarna i England så märkte man att man behövde använda samma teknik som i spelet. Det är verkligen ett välgjort spel och det finns ingen bättre simulator.