Undead Nightmare pack är senaste DLC paketet du kan köpa för att förlänga ditt spelnöje med Red Dead Redemption för en helt ny Singleplayerkampanj och såklart nytt Multiplayerinnehåll. Något helt oväntat har hänt i dina hemtrakter, de döda har stigit upp ur gravarna och attackerar de levande på jakt efter kött. De få överlevande finner sig omringade från alla håll och kanter utav de levande döda.  Det är nu upp till John Marston att rida ut i denna mardrömsliknande värld på jakt efter ett botemedel, om han kan överleva så länge.

Undead Nightmare Pack kastar spelaren in i en hemsk och mörk värld med det nya spelläget för Singleplayer. Du hamnar i en värld där ingenstans är säker, inte särskilt länge i alla fall. Det känns bisarrt att rida igenom de förr så vackra och lugna fälten som nu är infesterade av odöda köttätande zombies. Du blir nu jagad utav mörkrets varelser som tycks vara överallt.

Om du tyckte att det inte var viktigt att sikta så värst bra utan bara höll dig till filosofin ”Om man skjuter tillräckligt många skott så träffar man till slut”. Det kommer du inte tycka nu då du har konstant fler fiender omkring dig än vad du har ammunition för det mesta. Du kan mot Johns invändningar leta bland de ruttnande kropparna efter ammunition men det är mycket effektivare att följa den klassiska Zombiespels/films andan och sikta mot huvudet och inte slösa skott helt enkelt. Du måste konstant hålla dig i rörelse då att bli omringad kan bli en snabb dödsdom. Förutom Zombies så har det lagts till många nya läckerbitar som nya infekterade djur som jagar dig i vildmarken och ser till att du aldrig får en lugn stund ute bland skogarna med mera. Du får rida från stad till stad och rädda de få överlevande från horder av Zombies om du så väljer. Som vanligt så kan du välja själv vad du vill göra mer eller mindre som förut.

Stämningen i Undead Nightmare passar till hösten och kommande Allhelgonahelgs afton perfekt. Vilket skall vara skräckens säsong nu om man nu tar till sig de amerikanska traditionerna.

När du ser att solen börjar gå ner så får du en lätt obehaglig känsla i ryggraden. Nästan som ett eko i bakhuvudet som säger ”Nu kommer de”. Rockstar Games har verkligen fångat den obehagliga och kusliga känslan som Zombies ska medföra i ett spel precis som Call of Duty: World At War – Natzi Zombies lyckades med.  Man ser att Rockstar verkligen har ansträngt sig väldigt mycket när de designade alla Zombies. De är så detaljerade att de ser riktigt äckliga ut när de kommer springandes emot dig och ännu mer när de närmar sig dig.

Det är så här Zombies ska se ut, som ruttnande vidriga lik som vandrar i de levandes värld igen och känslan av att ibland vara den sista levande människan på jorden som inte blivit uppslukad av allt galenskap. Du ska känna dig övergiven och ensam, som att det enda som står mellan dig och en plågsam död är kulan i revolvern. Det stämmer såklart inte helt då det finns några få överlevande i städerna och ibland vid någon stuga i vildmarken. Men det är svårt att påminna sig om det när du är ensam och har helt slut på ammunition samtidigt som du inser att det inte finns någon utväg.

SINGLEPLAYER –

Det kan inte vara ett Singleplayer spelläge utan sidouppdrag såklart och här finner vi ett flertal. Det finns många olika som alla har sina egna intressanta twists på ett lite mörkt humoristiskt vis. Uppdragen är lika roliga och spännande som tidigare, kanske mer då du nu inte har att göra med vanliga dödliga längre. Du får lita på din skicklighet med vapen för att konservera ammunitionen som man skall i ett äkta Zombiespel om man frågar mig.

Då ammunitionen blir låg får man improvisera lite för att hålla sig vid liv, för att vara ensam i en stad där dom flesta förvandlats till Zombies är svårt nog som det är. Att finna sig med ryggen mot en vägg omringad av Zombies är ingen trevlig tanke, så man måste hålla huvudet kallt och inte planlöst springa omkring i staden.

En av dina bästa vänner är så klart ditt gamla hederliga hagelgevär, men ibland blir närstrid den enda utvägen. Men det är inte att rekommendera eftersom då närstrid mot flera fiender än 2-3 blir riktigt jobbigt och så man inte kan ändra riktning särskilt smidigt under tiden man slåss i närstrid så undvik närstrid om du kan.

MULTIPLAYER –

Att stå ensam mot Zombie horder är skoj, men det blir ännu roligare att göra det med några kompisar i multiplayer! Du och dina medspelare måste överleva så länge som ni kan mot de fruktade Zombies som nästintill luktar sig till ert blod. Ni måste samarbeta för att hålla er vid liv, Zombies kommer springa efter er och då är det svårt att hinna vända sig om för att avlossa några skott. Det blir så mycket lättare om du har en pålitlig kompis att täcka din rygg medan ni kämpar för era liv och er ammunition räcker då mycket längre. Det är inte en fråga om utan när ni får slut på ammunition. När detta händer så är det enda sättet att få ammunition på att lyckas ta sig fram och öppna likkistan som bara finns medan en hord Zombies jagar er, så ni kan inte vänta till den korta pausen mellan attackerna. Om ni väntar för länge så försvinner likkistan och ni får ingen mer ammunition förens ni lyckats öppna nästa. Springer du ensam fram för att öppna den brukar det sluta i katastrof då du snabbt blir omringad och uppäten, det säkraste sättet är att vara snabb och ha polarna med sig som sagt. Men oroa dig inte alla får lika mycket ammunition oavsett vem som öppnar likkistan.

Medan ni slåss i natten så hånar en kuslig röst er när han spår eran kommande och brutala död och för varje hord ni besegrar så blir de bara starkare, så ni strider konstant mot svårare odds. Utav de nya banorna jag spelat så startar du och ditt gäng vid olika gravgårdar. Ibland har du tur och det finns en byggnad i närheten som ni kan klättra upp i men ibland måste ni möta alla Zombies rakt på i en face off.

Men för att sammanfatta: vad exakt får du när du köper detta tillägg?

  • Ett helt nytt Singleplayer äventyr med din hjälte John Marston som är riktigt grymt.
  • Du får dessutom flera nya multiplayerkaraktärer och ett färskt multiplayerläge.
  • Nya outfits/kläder till din karaktär i Singleplayer och nya utmaningar.
  • 8 timmar + speltid. Inte dåligt för priset som spelet går på (1600MS Points alternativt på PSN för 72 kr/20% rabatt just nu)

Detta tillägg är lika häftigt och spännande som det är oväntat. Om du älskar Red Dead Redemption så är detta ett måste! Rockstar Games har fångat känslan av en Zombieapokalyps perfekt och du blir garanterat inte besviken på den stora kvalité som finns i detta tillägg. Det märks att det har lagts ner mycket tid och kärlek på detta tillägg och det känns verkligen inte som något billigt sätt att pumpa in pengar på!

Jag hade aldrig förväntat mig detta som ett DLC till Red Dead Redemption förrän jag läste pressreleasen.

 

Red Dead Redemption: Undead Nightmare

9

Grafik

9

Ljud

8

Spelbarhet

9

Hållbarhet

8