Det stämmer, Jag fanns på plats i New York den 8 oktober för att gå på det näst största konventet för serier och film. Även en hel del spel visades upp på mässan och det är det jag ska fokusera på nu. Detta gav mig tillfälle att testa det nyaste från en rad spelutvecklare. Efter jag förgäves skickats från det ena stället till det andra i min jakt efter VIP kön så lyckades jag äntligen hitta någon som visste vart jag skulle gå, sedan var det bara att tuta och köra! Väl inne ”on the showfloor” gick jag snabbt till det stället där jag visste folk skulle samlas – Capcom’s hörna.

Där fick jag chans att testa bland annat Marvel Vs. Capcom 3 och Megaman Universe. För er som älskade MVC 2 har jag goda nyheter – Det tredje spelet verkar vara minst lika bra som det andra i serien! De nya karaktärerna i spelet funkar riktigt bra, jag har redan hittat en ny favorit. Dock kanske den allra största frågan är följande; Kommer vi slippa sätta på mute för att slippa den okänt jobbiga musiken även den här gången eller har Capcom lärt sig att vi inte vill höra ”I’m gonna take you for a ride” varje gång vi väljer karaktär? Om du inte tagit reda på det ännu så kan jag med glädje säga att musiken i det här spelet är minst hundra gånger bättre än i föregående spel.

Efter att ha testat MVC gick jag vidare till ett annat spel jag varit rätt intresserad av att få testa, Megaman Universe. För er som har missat vad det handar om så är Megaman Universe ett klassiskt Megaman spel med en tvist – Man kan nu spela som andra karaktärer ifrån Capcoms andra spelserier, med allt det innebär. Två karaktärer fanns tillgängliga, standard Megaman och Ryu ifrån Street Fighter. Spelet har den klassiska Megaman känslan många växte upp med, dock är spelet delvis i 3D likt det nya Sonic 4. Jag tyckte det såg rätt bra ut, men det skulle inte förvåna mig om inte en 8-bit Megaman fanns som spelbar karaktär för er som inte gillar den nya stilen.

Jag stack sedan vidare inåt och gick förbi bland annat Goldeneye 007 för att sedan hamna vid Square Enix sektionen. Där testade jag bla Kingdom Hearts Re:coded och Front Misson Evolved men det som jag fastnade för var Final Fantasy XIV. Efter en genomgång om hur strids- och klasssystemen fungerade så testade jag det lite snabbt och det verkade helt okej och det kommer från någon som vanligtvis inte spelar MMO’s.

Efter att ha tittat på annat ett tag tog jag en sväng förbi SEGA för att kolla vad de tänkt visa upp. Valkyra Chronicles II, Captain America: Super Soldier och Sonic Colors fanns spelbart. Jag testade endast Sonic Colors, ett spel jag tvivlat på sen det utannonserades. Från det lilla jag fick spela kändes det dock som att det här faktiskt kan bli det bästa Sonic spelet på länge och det gör mig riktigt nöjd.

Vid Nintendo’s del av mässan fanns Kirby’s Epic Yarn och Donkey Kong Country Returns att spela, jag spenderade inte så mycket tid här men från vad jag uppfattade så verkade DK vara i stil med de gamla spelen i serien, något väldigt positivt medans Kirby verkade vara lite halvtråkigt. Jag förstår inte varför Nintendo inte bara kunde göra något i stil med Kirby 64 istället.

Ett annat spel jag hittade när jag irrade runt på showfloor var Ōkamiden till Nintendo DS, uppföljaren till det helgrymma spelet Ōkami, som jag lite snabbt testade. Att rita på touchscreenen för att integrera med och förändra spelvärlden fungerar hur bra som helst, kommer bli ett klart köp för mig när det släpps. Jag lyckades även se ett nytt Bomberman spel, vilket jag inte tyckte var så värst intressant även fast jag gillar Bomberman serien.

Förutom spel bjöd mässan på många häftiga montrar, exempelvis Alien Anthology montern, där man fick ligga i en hypersleep kapsel och titta på en mash-up trailer till alla fyra Alien filmer i 1080p. Självklart fanns det även en rad grymma cosplayers på plats. Jag har nog aldrig sätt så många bra cosplayers på en och samma plats, grymt! När klockan närmade sig fem var det dags för mig att utnyttja min VIP status och skaka hand med en utav de största legenderna (om inte den största) inom serievärlden; skaparen av bland annat Spider-Man, X-Men, Fantastic 4 och Hulken – Stan Lee. Jag lyckades även få hans autograf och få säga några ord till honom, tråkigt nog så var han försenad när han väl kom till konventet så det blev väldigt kort om tid men jag är ändå tacksam för att jag fått chans att träffa honom: Smilin’ Stan är ju trots allt 87 år gammal och ändå är han fortfarande aktiv inom branschen!

Allt som allt hade jag grymt roligt i New York, hoppas få chans att åka dit igen snart!