Sverige vs. Finland

Den Digitala Landskampen är en virtuell finnkamp mellan Finland och Sverige i e-sport. Evenemanget presenteras av PlayDH och arrangeras av DreamHack och Peliliiga. Telia, BenQ och RockStar sponsrar evenemanget.

Digital landskamp mellan Finland och Sverige

PlayDH.com presenterar stolt Den Digitala Landskampen på Gamex 4-7 november 2010. Sverige och Finland gör upp i en virtuell finnkamp i e-sport över Telias bredband.

Det finns en härlig sportslig rivalitet mellan Finland och Sverige. Alla känner till den klassiska Finnkampen i friidrott där Sveriges och Finlands bästa atleter gör upp varje år. Samma rivalitet hittar vi ishockey där de finska lejonen ställs mot Tre Kronor gång på gång.

Sverige spelar från Gamex – Finland från DigiExpo
Nu är det dags att utkämpa det digitala slaget mellan Finland och Sverige. Det är dags att se vilken nation som är bäst i E-sport när DreamHack arrangerar en Digital Landskamp mellan nationerna. Evenemanget arrangeras av världens största digitala festival DreamHack tillsammans med våra partners RockStar Energy och BenQ i Telias monter på den nya mässan Gamex i Stockholm.

– Den Digitala Landskampen blir en fantastisk kick-off inför finalen av DreamHack On Tour 2010 på världens största digitala festival DreamHack Winter 2010. Sverige är en av de ledande e-sportnationerna i världen och nu har vi möjligheten att mäta krafterna mot våra finska bröder på ett sätt som aldrig gjorts tidigare, säger Fredrik Nyström, pressansvarig på DreamHack.

Matcherna spelas i StarCraft®: Wings of Liberty™ by Blizzard Entertainment, Counter-strike 1.6 samt FIFA 11 över Telias bredband. Det svenska laget kommer sitta i Telias monter på Gamex och det finska laget kommer sitta i Peliliigas monter på DigiExpo.

  Sverige Svenska truppen
  Counter-strike 1.6: Lions
  StarCraft II: SK-Gaming – MaDFrog
  FIFA 11: Uttagning sker på Gamex
  Finland Finska truppen
  Counter-strike 1.6: Playzone
  StarCraft II: Mousesports – Naama
  FIFA 11: Uttagning sker på DigiExpo

Alla matcher livesänds på nätet
Alla matcher livesänds på PlayDH.com av Amok Studios, som bland annat ligger bakom SVT:s sändningar från DreamHack. Det kommer vara professionella kommentatorer och alla kan följa matcherna, för- och eftersnacket live på nätet.

Teliamontern på Gamex
På över 500 kvadratmeter presenterar Telia, DreamHack. Inferno Online och PlayDH den digitala ungdomskulturen på Gamex. I montern kan man se och uppleva esport, prova på och tävla i aktuella spel. Lära sig mer om DreamHack och Telias produkter som 4G och det digitala hemmet.

DreamHacks partners BenQ och RockStar Energy är sponsorer till Den Digitala landskampen och möjliggör evenemanget bland annat genom att sponsra alla tävlingar med prispengar som de vinnande laget kan ta hem. Alla matcher kommer spelas på BenQs nylanserade 120hz skärm och det kommer finnas RockStar Energy för alla fans att dricka i montern.

Allt om Den Digitala Landskampen:
Schema (Kommer snart)
Livestream (kommer snart)
Registrera dig till FIFA11 – Delkval 1
Registrera dig till FIFA11 – Delkval 2