CtrlAltElite gänget träffades i lobbyn på hotellet strax innan vi åkte upp till det rum där vi skulle få testa Kinect och dom två spelen: Dance Paradise och Sonic Free riders. Rummet var fräscht inrett med en stor tv med och en Xbox inkopplad i det första rummet. Vi blev varmt välkomnade och ombedda att stiga in och hänga av oss jackorna.

Det första spelet som presenterades för oss var Sonic Free riders, ett slags hoverboard spel med olika filuriga karaktärer. Först ställde vi oss på en matta som markerade var Kinect var riktad. Det började med att man Player 1 blev ombedd att vinka så att Kinect kunde följa ens rörelser. Det tog lite tid att vänja sig att styra menyerna genom att sträcka fram sin hand och visa med handflatan vart markören skulle flytta sig på skärmen.

När vi väl valt bana och karaktärer körde vi igång. Man styrde genom att ställa sig på sidan för att sedan luta sig åt höger och vänster respektive. För att öka farten var jag tvungen att sätta foten framför mig och snabbt dra den längst mattan bakåt.

Min karaktär gjorde det samma och sparkade ifrån så min fart ökade. Att svänga var lite svårt i början då man var lite osäker på kontrollerna rörelser. Men det flöt på bra och jag kom 1a. Men förväntade vi oss något annat? Nej, det gjorde vi inte. Spelet flöt på bra och banorna och gameplayen påminde lite om Mario Kart i upplägget som att man kunde använda olika vapen.

Bland dom roligaste fanns möjligheten att skjuta iväg en missil genom att göra en kastande rörelse med armen vilket var riktigt skoj. Det var väldigt roligt när man såg Hamsternator sprängas. Man kände sig väldigt involverad i spelet då man använde hela kroppen och det blev ganska svettigt i vissa delar av Gameplayen. Ni kan se på Studio23s legendariska björnsim i videon själva så får ni se.

Efter att alla fått prova på Sonic Free riders gick vi till det andra rummet och testade Dance Paradise där vi alla fick chansen att visa upp våra Dance moves. Det fanns många låtar att välja mellan och det var kul att se hur många olika musikstilar som fanns, när man efter en stund lärt sig hur man skulle röra sig så flöt spelet på riktigt bra.

Det var en helt ny upplevelse för mig att inte behöva hoppa mellan knappar på golvet eller liknande. Vi hade riktigt roligt när vi testade Kinect, även om det tog en liten stund att vänja sig. Lite försening på vissa hastiga rörelser bara, men det är att förvänta sig. Det kommer bli spännande att se vilka nya typer av spel som vi kan komma att se den kommande tiden framöver, jag skulle själv vilja se några action eller fighting spel.

Allt som allt fick jag en positiv ställning till Kinect då det har stor potential för framtida spel och man kan äntligen slippa argumentet ska du inte ut och röra på dig? från föräldrarna.

Kinect kommer att släppas 2010-11-04 och rek pris är 1490kr

Priset kan för vissa vara lite saftigt då det nästan kostar lika mycket som en ny Xbox. Men för den som är intresserad av att få röra lite på sig och gillar sådana här spel och har råd så är det lugnt värt det!