Efter mycket strul med kraschade servrar och inloggningsproblem till betan lyckades jag äntligen komma in och pröva min första Cataclysm instans! Nytt i expansionen när det kommer till dungeons är att man som spelare måste ”upptäcka” ingången till instansen innan man kan ställa sig i kö för att få ihop ett party till den. I Wrath of the Lich King kunde man hamna, när man använde sig av Dungeon Finder, i vilken instans som helst som passade din level. Även dem du aldrig hört talas om. Jag tycker ändringen Blizzard gjort i Cataclysm är bra. Det gör att man får kämpa lite mer för att få delta, och kanske även veta lite mer om området innan man slänger sig in i instansen.

Throne of the Tides är en instans belägen i Abyssal Maw och är något slags vackert undervattenstempel. Jag hamnade i en grupp med randoma spelare jag inte kände, en Worgen priest bland annat. Sa jag att jag älskar Worgens?
Vi utbytte lite artighetsfraser och satte igång. Ingen i partyt hade varit där tidigare. Spännande tänkte jag, detta kan gå precis hur som helst. Men vi var väldigt stabila. Nästan lite för stabila om du frågar mig. Allt kändes lite lätt. Fantastiskt snygg instans, tuffa djuphavsmurlocs och hjärnsugande bläckfiskar, men alla var lite för svaga. Troligtvis kommer svårighetsgraden öka avsevärt när man kommer upp till 84-85 instanserna men jag tycker att man ska skrämmas redan från början. En helt ny instans, innehållande fem personer som aldrig varit där innan, ska enligt mig inte gå att springa igenom utan en enda wipe. Tror inte ens det var någon som dog. På gränsen till underkänt i min bok. Dock plockar Throne of the Tides in högsta betyg på utseende. Vid en del av instansen avbröts vi av att en cinematic spelades upp inifrån instansen. Sådana överraskningar vill jag se mer av. Mycket mer! Tyvärr hade filmen inget ljud, något som i och för sig bara kan göra den bättre.