Bloodline Champions är ett PVP spel med korta, intensiva matcher för upp till tio spelare. Spelarna delas in i två lag; ”Warm team” samt ”Cold team”. Varje spelare spelar en av flera olika karaktärer med 7 unika förmågor vardera.
Spelet är ett lagspel, olika kartor ochspelsätten kräver olika taktiker, så bra lagarbete är ett måste för framgång.

Jag fick min Beta nyckel på Dreamhack i somras. Sen dess har jag lirat spelet ett par gånger, mest dagarna efter Dreamhack då det fortfarande var färskt. Jag kunde redan då direkt konstatera att spelet passar mig, då jag gillar fart och fläkt. Det faktum att spelet bara går ut på PvP är ett stort plus för mig då jag aldrig varit en ”leveling” spelare. Så för dig som gillar att bygga upp din egna karaktär samt levla den är det här inte ett spel för dig.

Spelet är även ett svenskt-utvecklat spel och det värmer mitt hjärta att Sverige börjar producera mer och mer grymma spel! Jag känner på mig att detta spel kommer gå mot skyarna då det redan fått super bra respons runt om i världen av beta-testare.

Nedan följer en intervju från Gamescom 2010, då CtrlAltElite intervjuar Peter Ilves och Tau Petersson från Stunlock studios som är skaparna bakom  Bloodline Champions. Mycket nöje!