Vad skulle du göra om du visste att världen var på väg att gå under? Ringa den du älskar? Springa naken genom skogen? Eller kanske köra ett sista gatulopp i din upphottade racingbil?

I en av Sonys kolossala montrar på Gamescoms mässgolv gavs det möjlighet att spela Motorstorm Apocalypse, nästa spel i den Sony-exklusiva racingserien. Spelet kommer ha stöd för 3d men inga glasögon fanns på plats, så 2d-versionen fick gott duga. Man märker direkt att det här är klassisk Motorstorm, men med en twist. Som titeln antyder utspelar sig hela spelet under apokalypsen, Jordens undergång. Det spelbara demot utspelade sig under en storstad i ruiner. Krossade byggnader skymde sikten, små soldater sprang runt både utanför och på vägen och sköt mot osedda mål. Under loppets gång förändras miljön runtomkring spelaren och man behöver snabbt anpassa sig när ett hus plötsligt landar på halva banan eller en bro kolapsar och tvingar ned bilen på tunnelbanespår. Det finns en viss njutning i att preja en motståndare till fel sida av vägen när hundra ton betong är på väg ned från himlen.

Själva körkänslan är identisk med dom tidigare spelen, och precis som tidigare saknas den där ordentliga fartkänslan. Dom kaotiska omgivningarna hjälper förvisso en del, men spelserien skulle må bra av att snegla lite på Burnouts eller Need for Speeds hastighetsmätare. Vi hann bara köra ett lopp innan tiden tog slut så vi vet inte ännu om förändringarna på banorna alltid händer på samma ställen vid samma tid. Vi hoppas att dom är åtminstone någorlunda slumpmässiga, så att den där känslan av att man hela tiden behöver vara på spänn finns kvar.

Motorstorm Apocalypse släpps till PS3 nån gång under 2011.