Som vi alla vet så är Blizzard kända för sitt inhemska svar: When it’s done. Detta var något som kom på tal ett antal gånger under deras Q&A som hölls efter en kort presentation av Diablo III’s Artisan system.

Jay talade om Artisan systemet. Det kommer att finnas tre st artisaner: Blacksmith, Magican och Jeweler. Dessa kommer man kunna levla under tiden och det kommer att påverka det grafiska utséendet på Artisanens plats i staden. T.ex så kommer dom i början av spelet att ha en enkel vagn men ju högre level desto större och finare blir omgivningen runt Artisanen. Du kommer också kunna specialisera din Artisan. Om du t.ex väljer att bli Blacksmith så kan du inrikta dig på yxor eftersom att du satsar på yxor osv. Artisanerna kommer även att följa dig under spelets gång.

Vikten av att ta sig tillbaka till en stad har drastiskt minskat. Nu ligger istället mer fokus på guldet, du kan nu salvaga items och vapen via Horidic cube. Du behöver alltså inte befinna dig i en stad för att sälja saker för att få guld. Detta utökar även din inventory med slots och platser som du kan använda till mer värdefulla items. Man har också valt att ta bort TP:s (Town portals) men utökat med fler WP:s (way points) istället. Detta för att förhindra exploits av stridssystemet som många gjorde i Diablo II.

Delning av items m.m utlovas kunna delas mellan dina olika karaktärer utan problem. Om detta kommer bli via gemensam eller delad kista eller liknande har inte beslutats av Blizzards Diablo III team än.

Jay meddelade också att han inte kan ge oss varken procentuella siffor hur långt teamet hunnit i utvecklingen eller när Dialbo III faktiskt får realease datum, men känslan som vi fick av Q&A stunden var att spelet inte kommer släppas inom ett år.

Jay förklarade även kortfattat hur Blizzard tänker och jobbar med sina spel. Istället för att ha fasta mål och punkter på schemat så spelar utvecklarteamet samtidigt som dom programmerar, det innebär att dom kanske väljer att lägga till saker som nya karaktärer, platser eller quests för att förbättra den färdiga produkten.