Då var det alltså dags för oss på Ctrlaltelite att skriva om World of Warcraft: Cataclysm. Utöver den information ni redan har fått utav vår kollega Toldwood så kommer nu ytterligare tre personer att fylla er vardag med information kring betan och vi hoppas att ni kommer att tycka om det.

Azeriath: Nu har jag haft en del tid under sommaren att leka med World of Warcraft Cataclysm och jag har nog knappt börjat skrapa på ytan. Det är så ofantligt mycket som händer och när jag väl tror att jag har koll på alla nya spells så släpps en ny beta build vilket leder till nya förändringar. Detta är också en av orsakerna till varför jag hållit mig ifrån att skriva om betan då det jag säger en måndag likväl kan vara ändrat till onsdagen. Nu är tanken att jag ska försöka gå igenom lite gamla zoner, ta lite screenshots för er, leka runt i instancerna med mina kära kollegor och mest bara ta en dag i taget.

Mina tankar såhär långt om betan då? Jo, det är som sagt en hel del som ändras i Azeroth men enligt mig så är det för det bättre. Möjligheten att kunna flyga i Azeroth är för mig underbart men personligen hoppas jag att dom inför så du inte kan flyga förens du dingat 85. Varför? För att det är värt det. Med alla grafiska ändringar som sker så blir det en helt annan känsla när du rider igenom zonerna. Jag flög över och igenom Stormwind ett par minuter och efter det fick min trogna Charger leda mig igenom Kalimdor och Eastern Kingdoms så ärofyllt som endast en Charger kan göra.

Dungeons, dungeons och ännu mera dungeons! Även här tycker jag personligen att Blizzard går tillbaka till rötterna som fanns i vanilla. Det tar inte 15 min att gå igenom en dungeon, vi pratar 1-2 timmar beroende på grupp och då en normal instance. Självklart kan detta bero på att folk inte känner igen sina skills, det finns inga addons att tillgodose och framför allt så måste du själv tillsammans med din grupp ta reda på taktikerna kring bossarna för vi pratar inte bara om tank and spank här inte. Det är mycket taktik kring varje boss vilket för mig är riktigt roligt. När vi ändå talar om instancer så kan det vara värt att nämna att Blizzard även har meddelat att dom vill att epics skall vara epics i Cataclysm. Vad detta betyder kan vi spekulera i men min tro är att dungeon drops kommer hålla sig till blå föremål och raider kommer att ge epics. För er som spelat vanilla Wow så vet ni kanske hur det kändes att med fullt Tier 2 hoppa in i en Warsong Gulch och se folk lämna battlegrounden? Eller var du den som lämnade istället? I vilket fall så var folk med epic items hardcore.

Och nu har vi kommit fram till Battlegrounds och PvP. Jag är säker på att det är många därute som precis som jag älskar att PvPa. Då blir jag tvungen att göra er besvikna. Jag har än så länge inte kunnat ta mig en titt på dom nya battlegroundsen. Varje gång jag har loggat in så har jag fått vänta i flera timmar eller fått en error rapport när BG:n dyker upp. Olyckligt men sant. Jag fortsätter dock försöka och hoppas kunna ge er en enskild rapport om just PvP i Cataclysm. Jag drömmer fortfarande om en Southshore vs Tarren Mill battleground…

Sanct: Jag har alltid varit en levlare, eller en Altoholic kanske andra skulle kalla det. Med mina 9 lvl 80’s kände jag att det var så jag skulle spela betan.  Levla en ny karaktär från grunden.  Och tack vare att de andra grabbarna främst frossar i high end content var det ingen som som hade nåt emot det.  Det kommer säkerligen vara många som upptäcker WoW för första gången i och med att Cataclysm släpps, precis som vid tidigare expansions, så jag vill visa vad de har att vänta sig. Plus alla vi som orkar levla en ny karaktär från början, även om det tar emot lite att tänka att vi ska gå från 1 – 85! ’gulp’.

Eftersom jag har Horde i mitt hjärta föll valet naturligt på att börja testa den nya rasen Goblin. Att designa en karaktär gick mycket lättare än det brukar göra för mig, jag finner till min lycka flera frisyrer jag själv brukar använda så jag gör helt enkelt mig själv. Som ni kan se på de screenshots jag har så blev det mycket likt. :p

Bland det första jag gör när jag startar en ny ras är att lära känna min karaktär. Ni vet /dance / flirt / flex osv. Och jag älskar det. Animationerna är lovely! Dock är jag lite besviken på rösten. Jag förväntade mig något raspigt, hest och gnälligt men hon låter… ja, söt…

Jag blev inte jätteförvånad av att se startzonen. Det är lite skitigt, mycket mekaniskt och så klart med en fet dig site. Men en del små överraskningar bjuds det på. Vad sägs t.ex om en fet swimmingpool med badleksaker mitt i all smuts? :D Men jag måste säga att allt  är så jäkla coolt! Planen var att bara logga in, gå runt lite och kolla läget men jag fastnade. 50 miljoner screenshots senare känner jag fortfarande inte att det är dags att ta sig vidare!

Jag ska inte ge för många spoilers och tala om quests osv, men jag måste bara dela med mig lite och säga att det är PURE AWESOME!  Man får tidigt i en quest känna lite på Hot Roden – goblins mount, och den har radio. Man kan byta kanal och allt! Tänk dig själv att cruisa med den! Skönaste är att man kan köra över NPC’s också. Om man är lagd åt det hållet. Hehe.

Hittills har jag bara gått runt i startzonen. Jag känner att det är alldeles för mycket att titta och känna på för att man ska stressa igenom det. Vill inte missa ett endaste dugg.