Hell it’s about time!

Igår var det som dom flesta vet Starcraft II släpp, och efter tolv års väntan var stämningen världen över helt galen!

Inte minst i Stockholm när CtrlAltelite begav sig till Webhallen efter att ha suttit tillsammans med resten av Svenska spelpressen och druckit några öl och hängt med Chris Sigaty från Blizzard.
Jag och Hamsternator begav oss mot Webhallen och möttes av (Enligt mig) var den största kön till Webhallen någonsin.

Några var utklädda och jag träffade Ina Bäckström från Layers och senaste Dreamhack Vinter för SVT.
Hon vann första pris i Cosplay tävlingen, och hon var en värdig vinnare.
Kön började vid Webhallens entré och fortsatte sedan runt hörnet ända ner till den kinesiska matbutiken.
Att så många var där var verkligen kul att se och jag tror Webhallen vart sjukt nöjda med antalet folk. En kille vart dålig av värmen och var tvungen att hjälpas från platsen av Anders, trist men det var verkligen varmt och påtryckningar från folk.

Liveband hade Webhallen också ordnat (Mycket uppskattat) som spelade Starcraft musik, att säga att publiken älskade det är ett milt uttryck! Headbangandes och 100% kärlek och glädjerop hördes i hela lokalen.
En spokesman från Nvidia var även på plats och hade anordnat en tävling där man vann Nvidias senaste monster grafik kort . ENGTX 460. Tre lyckliga vinnare vann detta kort och kan om inte annat uppgradera sin dator till extrema proportioner!

Webhallen hade även hämtat Chris Sigaty från Blizzard som är lead producer för Starcraft II (Mäktigt) som stod på scen och pratade kort innan spelet börjades sälja. Han signerade även spelet och detta var nog mycket uppskattat av alla. vi fick även ta del av en livs levande Terran Marine som man även kunde fotas tillsammans med.

Med detta sagt lämnar jag över till Hamsternator och hans tankar och åsikter om eventet.

Vad kan sägas om eventet som ingen redan har sagt? Jag har varit på ett par events tidigare och mycket känner man igen. Den stora skillnaden var att här fick man ta allt man visste om Webhallens events och multiplicera det med två eller tre beroende på var man tittade. Att det var väldigt många personer där har ni redan hört eller kanske till och med upplevt, men för er som inte var där kan en beskrivning av antalet människor vara på sin plats. Det var så pass trångt att det var omöjligt att röra på sig både framåt och bakåt. Själv var jag placerad framme vid disken och kände smärtor i bröstet varje gång någon försökte tränga sig närmare. Detta var dock enkelt att stå ut med när man kände hur alla som var där hade samma kärlek till StarCraft som mig själv.

Livebandet som framförde Starcraft musik var ett bra och uppskattat inslag som blev mycket bättre när finalen kom och publiken fick sin låtönskan igenom, vilket ledde till både ren glädje och lite headbangande.
Att sedan ha möjlighet att få sitt exemplar signerat av Chris Sigaty var inte fel det heller. Jag hade förvisso mött honom tidigare under dagen men jag kunde inte motstå frestelsen att ställa mig i kön och hälsa på honom igen. Den Terran Marine som fanns på plats under eventet var riktigt häftig men jag är inte förvånad över att han inte rörde på sig allt för mycket. För oss var temperaturen riktigt jobbig men om man hade på sig den där dräkten lär det ha varit ännu värre.

Webhallens Starcraft II event var utan tvekan ett av de bättre eventsen Webhallen har haft. Det är inte omöjligt att det faktiskt var det bästa. Hur det än är med den saken ser jag inga tecken på att eventsen skulle sluta förbättras och jag ser fram emot nästa gång som en kö växer fram dagarna innan nästa stora release.

Stort tack till:

  • Blizzard
  • Webhallen
  • Alla ni som var där och bidrog till ett bra event
  • CtrlAltElite crewet