Jag har som känt, till min stora glädje, kunnat lägga vantarna på ett exemplar av Betan till Cataclysm. Denna World of Warcraft expansion som, i mitt tycke och tro, kommer bli den bästa. Jag tror den kommer bli helt fantastiskt bra. Och snygg. Och rolig. Och (lägg till valfritt, passande citat ifrån Askungen här).

Har i dagarna börjat spela på en Worgen, en av de två nya raserna som följer med expansion. En ras jag har sett fram emot med glädje. Äntligen en ras på Alliance sida som är lite mer badass än en dvärg med röda ögon eller en harmynt human.
På grund av min stora förkärlek till ”lönnmördar-klassen” och åsikten att en såpass frän ras borde axla en lömsk mantel valde jag att spela som, just det, rouge.

Som Worgen startar man egentligen inte som Worgen utan som Human i Gilneas huvudstad Gilneas City. Betan har för tillfället inga introsekvenser att skryta med utan man kastas i stort sett direkt in i händelsernas centrum. Och det är mycket som händer. Jag får snabbt reda på att hela staden håller på att attackeras av livsfarliga worgens. Dem fullkomligt väller in i staden i jakt på mat (läs människor). Min uppgift blir att hjälpa staden att slå tillbaka. Man avancerar längre och längre fram i staden och får bland annat uppleva ett fall av ”smittan” up-close. Till slut lyckas staden och dess lilla armé få tag på kanoner och krut i ett försök att sätta punkt för katastrofen. Jag märker att jag under mina insatser skaffat mig en debuff. En debuff som talar om för mig att jag har blivit biten av en worgen. Dock ser såret inte så farligt ut och läker förmodligen.

När vi till slut blivit inträngda i stadens kyrka märker jag att allt inte står rätt till. Mannen som leder slaget pratar med mig. Utan att jag vet ordet av det skriker han något i stil med: This is where we cut to a short cinematic showing how you transform into a Worgen. Givetvis är detta inte meningen utan fungerar mest som en headsup för oss betatestare. Loadingscreen och jag befinner mig i den mindre byn Duskhaven. Förvandlad till Worgen. Fastlåst i en stupstock. En alchemist ger mig en brygd som ska ”hjälpa”. Jag förblir Worgen, en accepterad sort. Min hjälp behövs fortfarande och jag beger mig iväg för att sänka mina dolkar i anfallande Forsakens.

Jag vill inte avslöja alla detaljer i Worgens startområde men jag kan lugnt säga att ni absolut inte kommer bli besvikna. Det är så fantastiskt vackert och dynamiskt. Livfullt. Phasing, som Blizzard introducerade i Wrath of the Lich King, är något man får uppleva redan innan man nått level 10. Och dem gör det så snyggt. Och så mäktigt. Vid ett tillfälle fick jag tillochmed gåshud när jag kom ut utifrån källaren där vi tog skydd. Något hade hänt. På riktigt och inte bara i en questtext.

Varför skulle någon välja att starta en annan ras på Alliancesidan i framtiden? Varenda karaktär kommer bli biten och förvandlas. Jag måste gå och se över mitt egna sår. Det börjar klia lite.

(Sa jag att människorna i Gilneas pratar med brittisk accent? Bara en sån sak!)