Spoilers och liknande kan (konstigt nog) förekomma ganska kraftigt i framtida inlägg. Förlåt.

Javisst, ni läste rätt. Yours truly har fått tillgång till Betan på nästkommande World of Warcraft expansion, Cataclysm!

Idag lyckades jag även få kopierat min rogue till Betan (långa köer), så utforskningen tillsammans med min level 80, gnome rogue, har börjat.

Känner direkt att jag kommer ställas inför en ganska tuff utmaning med att rapportera ifrån Betan. Det är så mycket nytt. Överallt. Jag har som plan att lägga upp ett lite matigare inlägg så snart som möjligt men jag måste bara snabbt dela med mig av lite.

Jag har bland annat blivit teleporterad upp till den nya zonen Mount Hyjal där jag har fått hjälpa Guardians of Hyjal att hålla Twilight’s Hammer kulten på avstånd. Omgivningen är fantastisk och går från lummigt, grönt och mysigt i Nordrassil till kaos och fältslag i närliggande områden.

Efter ett par quest där begav jag mig tillbaka till Stormwind Harbour där jag genast blev beordrad att bege mig ut till havs för att hjälpa till i slaget vid Vashj’ir. När vi väl var framme med båten blev vi attackerade av någon gigantisk varelse som slängde upp sina tentakler ur vattnet, som slutligen fick tag i mig och drog mig medvetslös ner under ytan. Väl nere bland sjögräs och Nagas fick jag hjälp av en Lost one vars skepp hade sjunkit uppochner och nu fungerade som en luftficka. Och inn! Han bad mig hämta lite delar så han kunde brygga ihop en buff åt mig. En buff som gjorde så att jag nu kan andas under vatten och rör mig 60% snabbare på havsbottnen. Underbart!

Som sagt, en kort liten första inblick. Stay put för ännu mer inom en snar framtid!